Zonnig Weekend De Kade

In Food Events, Reviews by Lizzy Martin

Dit weekend streek het foodtruck-meets-marktkraam-meets-gezelligheid evenement Weekend de Kade weer neer op de Oerkapkade, het terrein naast de Lichtfabriek. In Haarlem – maar dat hadden jullie vast al geraden.

Eén van de Haarlem Foodies wandelde zondag in de zon over het terrein en genoot van de ontspannen sfeer, de gezellige kramen en het lekkere eten, en dan van Sticky Fingersfood in het bijzonder. Deze Aziatische eetkraam wordt gerund door moeder Katé en dochter Sayarina, een vrolijk koppel dat heerlijke hapjes maakt die je inderdaad niet kunt eten zonder tot aan je ellebogen onder de saus te zitten.

Verder proefden we zeewierchips en -kaas bij Mr. Kelp, verschillende soorten honing bij Imkerij Hortensius, zagen we prachtig uitziende Raw Heaven koekjes, de biologische streekkratten van Beebox, wijn van Vino Linea Directa en waren er foodtrucks met onder andere traditioneel Amerikaans eten, pannenkoekjes, donuts en de Knakfiets, met de Livar Knakker.

Het idee achter Weekend de Kade is dat je nieuwe producten kan ruiken, proeven en beleven en dat je er gezellig met vrienden kan afspreken om een drankje te drinken in de zon, leuke spulletjes te checken en wat te eten. Gelukkig komen er nog 2 edities aan (4 & 5 juli en 15 & 16 augustus) want wij van Haarlem Foodies vinden dat je al die dingen prima op Weekend de Kade kunt doen!

Weekend de Kade juni 2015

Lizzy Martin

Lizzy Martin

Lizzy Martin (Oud-Beijerland, 1973) woont sinds 2004 in Haarlem, samen met haar man en haar tweelingzoons en is gek op koken, schrijven over koken, gintonic, intieme dineetjes, goede wijn, feestjes, het Spaarne, haar vrienden en gezin.
Lizzy Martin