Zomerpasta met bloemkool-amandelpesto.

In Recepten, Reviews by Nicoletta Tavella

Deze zomer heeft ons al vele mooie dagen gegeven, die perfect zijn voor een picknick.Ik ben dol op picknicks met vrienden en pastasalade is een van de gerechten die ik het vaakst maak om mee naar het park te nemen. Bijvoorbeeld mijn zomerpasta met bloemkool-amandelpesto.
Als je ook zo van buiten eten houdt probeer het eens, dit gerecht zal je verrassen met de romige, zachte smaak en de aparte bite.

Deze zomerpasta is heerlijk, licht en fris, dus perfect voor een warme dag! Dit gerecht is fantastisch ook als pasta salade. In dit geval kook de pasta ECHT goed al dente want het zal een deel van het vocht van de saus absorberen en dus zachter worden.
Rauwe bloemkool klinkt misschien niet echt charmant maar het is echt heerlijk, vooral gecombineerd met frisse feta en pittige chilipepertjes. Probeer het maar en je zult ervan houden!

Ik heb driekleurige fusilli gebruikt maar je kunt allerlei andere soorten pasta – het liefst een korte – gebruiken. Dus farfalle, penne en tortiglioni zijn ook prima.
Als je geen keukenmachine hebt kun je de bloemkool met een kaasrasp fijnraspen en de pesto met de staafmixer bereiden.

Fusilli al pesto di cavolfiore e mandorle (fusilli met bloemkool-amandel pesto)

Ingrediënten voor 2 personen

1/4 bloemkool
2 handjes rauwe amandelen
1 teentje knoflook
200 gr. feta
5-6 takjes mini basilicum (gewone basilicum is ook prima)
1 snufje chilivlokken
schil van 1/2 onbespoten citroen
2 el. citroensap
1/2 dl. extra vergine olijfolie
4 el. water
zout en zwarte peper naar smaak

Doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en maal ze fijn.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles tot een niet al te glad geheel.

Serveer op je lievelingspasta en buon appetito!

bloemkool-amandelpesto

 

Nicoletta Tavella

Nicoletta Tavella

Cooking teacher at La Cucina del Sole
Nicoletta heeft zichzelf verdiept in technieken en originele recepten die binnen haar familie van moeder op dochter zijn overgegaan en haar culinaire capaciteiten verfijnd met master classes bij Gambero Rosso in Rome, een sommelier diploma en vooral door ontelbare praktische experimenten. Ze wordt terecht gezien als culinair Italië-expert en wordt regelmatig gevraagd voor advies over de Italiaanse keuken o.a. door de Consumentenbond, tv-programma’s als Kassa! Pestotest (Vara), “De smaakpolitie” (SBS6), “Herrie in de keuken” (RTL4) , radioprogramma’s als “Dichtbij Nederland” (Radio 5) en “Winfrieds Woonkamer” (NTR), kranten en blogs. Nicoletta heeft veel boeken gepubliceerd, o.a. “Antipasti” , “Cucina di casa mia – Recepten van een Italiaanse familie”,“Gewoon Gezond”.

Nicoletta geeft les Italiaanse keuken in haar eigen kookschool"La Cucina del Sole".
Nicoletta Tavella