Kraanwater

Wil jij ook kraanwater in restaurants?

In Dranken, Nieuws, Producten, Uit eten/drinken by Arianna Ardia-Wenink

Bezoekers van restaurants willen kraanwater kunnen drinken bij hun diner. Ruim 100.000 mensen hebben een oproep ondertekend om kraanwater op de menukaart te zetten. De petitie is onder meer ondertekend door bezoekers van festivals en is te vinden op de internetsite Overal Kraanwater Graag.

Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat in driekwart van de restaurants kraanwater wel eens geweigerd wordt, terwijl de bezoekers er best voor willen betalen. Ook vindt 90 procent van de Nederlanders een karaf kraanwater die standaard op tafel staat een teken van gastvrijheid is.

Drinkwaterbedrijven gaan de komende tijd restaurants aansporen om altijd een karaf op tafel te zetten. De petitie is een initiatief van Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van het land. Het kraanwater moet volgens Vitens niet alleen te krijgen zijn in de horeca, maar ook op festivals en in de openbare ruimte.

Koninklijke Horeca Nederland vindt dat gratis kraanwater zeker geen verplichting moet zijn aangezien restaurants kosten moeten maken. De ober moet betaald worden. Het glaasje moet afgewassen worden.

[Bronnen: Trouw en NRCQ.nl]

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)