Gabrielle Salvatore

Wil de echte Salvatore opstaan?!

In Dranken, Nieuws, Uit eten/drinken by Gabrielle Salvatore

Een bezoek aan Cantine Salvatore in Molise. Een familiebedrijf. En dat merk je meteen; de hele familie staat klaar bij aankomst en bij het weggaan wordt er door mama Salvatore nog een zakje eigen gebakken koekjes in de handen gedrukt.

Wijnen proeven deden we met z’n allen. En zoals gebruikelijk in Italië met een schaal brood, kaas en salumi erbij. Mama’s koekjes werden na afloop in de twee beste rode wijnen gesopt. Wij sopten gewoon mee alsof het dagelijkse kost was.

Gabrielle Salvatore 10-8Ik houd van de onbekende druifjes in Italië. Zo heeft de regio Molise, ingeklemd tussen de Abruzzo en Apulië, de Tintilia druif. Een blauwe druif die waarschijnlijk meegekomen is gedurende de Spaanse overheersing. Ooit weer verbannen door zijn lage productiviteit /opbrengst. Een ‘lastpak’ druif die veel aandacht en toewijding nodig heeft. Nu dé trots van Molise en met een eigen DOC. En terecht. Deze druif geeft wijn met een dieprode kleur, vol en elegant van smaak met heel veel warm rood fruit en zoete kruiden. Een wijn in balans met fluweelachtige zachte tannines en een lange afdronk. Lekker bij o.a. half harde gekruid kazen, gegrild en gekruid vlees (lamsbout!) en stoofschotels en gesopte koekjes. De wijn staat in mijn winkel voor € 17,25.

Gabrielle SalvatoreGabrielle Salvatore Wijn
Korte Houtstraat 3 zwart
2011ZN Haarlem

Gabrielle Salvatore

Gabrielle Salvatore

Genieten van wijn en lekker eten spreekt u aan. Al proevend leert u omgaan met uw zintuigen. Met veel plezier geef ik aan u een wijncursus of wijn/spijs workshop zoals de wijncursussen SWEN 1 (Wijnvignet), SWEN 2 ( Wijnoorkonde ), SWEN 3 (Wijnbrevet ),‘Leren wijn proeven’, ‘Genieten van Wijn, ‘Wijn & Kaas’ en andere wijnworkshops. Lees meer erover hier. Beginners en gevorderden, amateurs en professionals zijn van harte welkom. In 2002 werd ik Vinoloog en sinds 2008 ben ik ook Italiaans Sommelier.
In september 2015 start ik met SWEN 5, de hoogste wijnopleiding in Nederland. Leren om te delen met jullie.
In hartje Haarlem heb ik een eigen professionele cursuslocatie in De Vijfhoek (zeer goed bereikbaar!). Het pandje is uit 1824 en ligt in het sfeervolle’ groenste straatje’ van Haarlem. Binnen vind je een geselecteerde collectie wijnen.
Gabrielle Salvatore

Latest posts by Gabrielle Salvatore (see all)