Wijn anders op vakantie

In Dranken, Producten, Trips, Uit eten/drinken by Gabrielle Salvatore

Waarom smaakt de wijn van de vakantie hier anders? Er is een formule die dit goed weergeeft: smaak = product x emotie. De smaak van de wijn heeft dus veel te maken met de ’emotie’; waar, wanneer, met wie en onder welke omstandigheden drink je de wijn.

Het volgende komt je vast bekend voor: “we dronken op vakantie op een zonnig terras een heerlijke witte wijn. Deze wijn hebben we daar gekocht maar smaakt hier toch heel anders”. Tja, kijk nog maar eens naar de formule.

Zo ben ik zelf net met mijn vriend door de oostkant van Italië gereisd en we kwamen op een avond in Vico/ Apulië in een 12m2-16 stoelen-restaurant terecht. Achter de indoor BBQ stond de plaatselijke slager zelf die non stop met het puntje van z’n tong uit de mond stukken vlees stond klaar te maken. Borden en bekers waren van weggooi plastic (geen plek voor afwasmachine). Je had gelukkig wel een goed mes.

De wijn was van het huis en water of cola kon men uit de koelkast pakken. Een grote plastic fles stond ergens op een tafel en iedereen vulde z’n beker. En wij deden gewoon mee. En zaten wij te smullen? Ja!! Dit was zo’n uniek stekje met die smullende Italianen, heerlijk vlees, de gastvrijheid en het goede gezelschap.

De rekening was ook memorabel ;-).

Vakantiewijn

 

 

Gabrielle Salvatore

Gabrielle Salvatore

Genieten van wijn en lekker eten spreekt u aan. Al proevend leert u omgaan met uw zintuigen. Met veel plezier geef ik aan u een wijncursus of wijn/spijs workshop zoals de wijncursussen SWEN 1 (Wijnvignet), SWEN 2 ( Wijnoorkonde ), SWEN 3 (Wijnbrevet ),‘Leren wijn proeven’, ‘Genieten van Wijn, ‘Wijn & Kaas’ en andere wijnworkshops. Lees meer erover hier. Beginners en gevorderden, amateurs en professionals zijn van harte welkom. In 2002 werd ik Vinoloog en sinds 2008 ben ik ook Italiaans Sommelier.
In september 2015 start ik met SWEN 5, de hoogste wijnopleiding in Nederland. Leren om te delen met jullie.
In hartje Haarlem heb ik een eigen professionele cursuslocatie in De Vijfhoek (zeer goed bereikbaar!). Het pandje is uit 1824 en ligt in het sfeervolle’ groenste straatje’ van Haarlem. Binnen vind je een geselecteerde collectie wijnen.
Gabrielle Salvatore

Latest posts by Gabrielle Salvatore (see all)