Whisky Event Haarlem 2015

In Dranken, Food Events, Nieuws, Producten, Uit eten/drinken by Arianna Ardia-Wenink

Voor de derde keer organiseert Café Briljant samen met Whisky Speciaalzaak Liquid Gold op zaterdag 19 september 2015 een groots whisky event. Na twee keer in Hotel De Raakse gaan ze nu verhuizen, en wel naar de Sint Bavo kerk op de Grote Markt!

Wat is er te doen?

De dag is verdeeld in twee sessies:
– van 13:00 tot 16:30 uur en
– van 19:30 tot 23:00 uur.

Tijdens de sessies kun je whisky proeven bij de stands van een groot aantal importeurs. Nadat je een whisky hebt uitgekozen kun je ontspannen plaatsnemen in een ruim lounge gedeelte. Tevens is er een bar met andere versnaperingen en zijn er voor de inwendige mens ook broodjes te bestellen.

Deelnemende importeurs

– Van Wees Holland
– Whisky Import Nederland
– Bresser en Timmer
– Kintra
– A Brand New Day
– Maxxium
– Fourcroy
– De Monnik
– Diago
– Go4weinandmore
– Liquid Gold.

Eigen blend

Verder kunt u onder leiding van Peter en Machteld van Holten uw eigen blend samenstellen.

Kaartverkoop

Je kunt kaarten halen bij Cafe Briljant of Liquid Gold, of online bestellen.

Kaarten voor een sessie kosten € 30,00 (per sessie zijn 500 kaarten beschikbaar)

Naast de normale sessie zijn er een 2-tal bekende personen  die een masterclass te verzorgen, waarbij er steeds plaats is voor 24 personen.

Om 13.30 uur zal Andrew Hart u meenemen in de wereld van de onafhankelijke bottelingen van the Maltman.
Om 15.00 uur zal Ad de Koning extra aandacht geven aan de distillery van Dalmore.
Om 20.00 uur zal Andrew Hart u wederom meenemen in de wereld van de onafhankelijke bottelingen van the Maltman.
Om 21.30 uur zal Ad de Koning dit maal aandacht schenken aan de distillery Bowmore.

De kaartverkoop voor deze masterclasses start op 1 september en gaat uitsluitend via Liquid Gold Speciaalslijterij. De kosten van deze masterclasses zijn 15 euro per persoon en per masterclass (dit komt bovenop de kosten van de sessie).

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.