eieren

Welke eieren zijn besmet? Bekijk de lijst

In Nieuws, Shopping by Arianna Ardia-Wenink

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de lijst met codes van eieren met een te hoog fipronil-gehalte uitgebreid. Donderdagavond werd de laatste stand van zaken gepubliceerd. Op de lijst staan de codes van in totaal 138 bedrijven waar fipronil in de eieren is aangetroffen. Supermarkten hebben de eieren van alle deze bedrijven uit de schappen gehaald.

Acuut gevaar bij code  2-NL-4015502

De NVWA waarschuwt consumenten om eieren met de code 2-NL-4015502 niet te eten. Het gehalte van de schadelijke stof fipronil daarin is zo hoog dat consumptie een ‘acuut gevaar’ oplevert voor de volksgezondheid. De code staat gestempeld op het ei. Consumenten moeten deze eieren weggooien. Fipronil is een insecticide dat tegen luizen, vlooien en teken wordt gebruikt.

Kijk voor het geactualiseerde overzicht van besmette eieren HIER op de website van de NVWA. Je kunt de eieren die je in huis hebt controleren op basis van deze codes. 

[Bron: Kassa Vara]

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)