kater

Water tegen de kater helpt niet

In Dranken, Nieuws by Arianna Ardia-Wenink

Water drinken na een avondje stappen, om een kater te voorkomen, heeft volgens onderzoekers van de Universiteit Utrecht geen zin, zo meldde RTL Nieuws.

Onderzoekers ondervroegen 826 Nederlanders over de laatste keer dat zij flink doorzakten. Daarvan gaf de helft aan dat zij aan het eind van de avond water dronken. Joris Verster van de Universiteit vertelt dat de meeste symptomen van een kater niet weg gingen.

,,De mensen die water hadden gedronken, zeiden zich de volgende dag weliswaar ietsjes beter te voelen. Maar de meeste symptomen van een kater, zoals misselijkheid of sloomheid, gingen niet weg.”

Volgens Verster is nooit aangetoond dat het drinken van water een kater voorkomt. ,,Het is echt een volkswijsheid. Behoorlijk veel mensen denken dat een kater alleen maar een vochttekort is, en dat je het dus makkelijk kunt voorkomen.”

Het is voor de wetenschap nog steeds een raadsel hoe een kater ontstaat. Pas als de oorzaak bekend is, kan er wellicht een middel komen om een kater te voorkomen. Tot die tijd is er volgens Verster maar één oplossing om een kater te voorkomen: ,,Minder alcohol drinken.”

[Bron: RTL Nieuws. Foto: Jarmoluk, Pixabay.com (Public Domain)]

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)