Waarschuwing tegen besmette schimmelkaas

In Nieuws by Arianna Ardia-Wenink

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor de gevaren van consumptie van Franse schimmelkaas van het type roquefort. De kaas is in verschillende supermarkten verkocht.

De kaas bevat de ziekmakende e-colibacterie. Wat het lastig maakt, is dat niet alleen het type van de kaas roquefort is, de befaamde Franse blauwschimmelkaas, maar ook de merknaam. Je kunt de besmette kaas herkennen aan de barcode EE1632 en de identificatie FR 120203 022CE. De houdbaarheidsdatum is 8 mei 2015. De kaas is te koop in supermarkten in pakjes van honderd gram. De NVWA zegt dat die kaas niet gegeten mag worden en moet worden weggegooid.

De bacterie, voluit Escherichia coli 026, kan ernstige voedselvergiftigingen veroorzaken. De symptomen kunnen optreden in de eerste week na het eten van de kaas. De NVWA zegt dat maagdarminfecties kunnen optreden die gepaard gaan met bloederige diarree, soms met koorts. Mensen die klachten hebben, moeten naar de huisarts gaan.

In België werd twee dagen geleden de Roquefort al uit de schappen van de supermarkten gehaald. Waarom dat niet eerder in Nederland gebeurde, is onduidelijk.

 

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)