Taste of Lapland

Villa’s Taste of Lapland

In Food Events, Shopping, Trips, Uit eten/drinken, Uncategorized by Arianna Ardia-Wenink

Villa Westend in Velserbroek staat van 5 tot en met 11 oktober staat  volledig in het teken van Lapland, het meest noordelijke puntje van Europa dat bij de poolcirkel ligt. 

Het evenement laat bezoekers kennismaken met de sfeer én smaak van het echte Lapland. Dineren in een houten ‘kota’, een ontmoeting met huskyhonden en relaxen in een Finse sauna; tijdens Taste of Lapland kan het allemaal.

Op het strand van Villa Westend komt een traditioneel houten huis te staan waarin maximaal 50 gasten per zitting de smaak van Lapland kunnen proeven. Twee Finse koks die speciaal voor dit evenement naar Nederland komen, geven de gasten een onvergetelijke culinaire ervaring met onder andere verschillende bereidingen van rendier en knisperend verse zalm. Het diner wordt geserveerd in een sfeer van rendierhuiden, open vuur en het bijzondere verhaal over het leven van het inheemse Samivolk.

Lunch (2-gangen inclusief koffie en thee 31,50 euro p.p.) is dagelijks te reserveren om 12.00 uur. Het diner (3 gangen 42,50 euro p.p.) start om 17.00 en 20.00 uur.

Maar Taste of Lapland heeft meer te bieden dan lekker eten en drinken. Op de winterse markt zijn talloze leuke cadeaus voor in huis of voor de feestdagen te vinden. Verdeeld over verschillende dagen kunnen bezoekers kennismaken met rendieren en huskyhonden, een noorderlichtshow, sneeuwschoenwandelen en een Finse sauna met hot tub (dus neem je zwemkleding mee). En natuurlijk een gezellige buitenbar met Finse hapjes! Er wordt ook een cursus Fins koffiezetten gegeven. Onder de bezoekers wordt een volledig verzorgde reis naar Lapland verloot.

Het volledige programma is vanaf begin september te vinden op www.villawestend.nl.

Het event is op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 oktober. Vanaf vrijdag 16.00 uur opent het festival (gratis toegang) en kun je genieten van diverse activiteiten. Op zaterdag en zondag is het festival geopend vanaf 12.00 uur met dezelfde activiteiten.

Taste of Lapland wordt georganiseerd in samenwerking met Buro Scanbrit, een reisbureau dat al 45 jaar op zoek gaat naar de leukste adressen in Scandinavië, IJsland, Ierland en Groot-Brittannië.

Villa Westend is een trendy horecalocatie aan de rand van Haarlem, Spaarnwoude en Velsen. Het restaurant is dagelijks vanaf 10.00 uur geopend. Kijk voor meer informatie op de vernieuwde website www.villawestend.nl.

Wanneer

  • Vrijdag 9 oktober 2015 om 16:00
  • Zaterdag 10 oktober 2015 om 12:00
  • Zaterdag 11 oktober 2015 om 12:00

 

[Bron: Haarlem Marketing]

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)