Haarlems Dagblad (Foto: Haarlems Dagblad)

Uiltje brouwt Haarlems 023-bier

In Dranken, Nieuws by Arianna Ardia-Wenink

De Haarlemse brouwer Het Uiltje Brewery is begin februari gestart met een speciaal voor Haarlem gebrouwen biertje: 023.

023-bier

Het ’nul-twee-drie crafty beer’ valt vanaf begin deze maand in een aantal Haarlemse cafe’s vers van de tap te proeven. “Een fris en fruitig bier, volgepropt met Amerikaanse hopsoorten. Het is een toegankelijk, smaakvol, blond biertje, niet echt heel bitter, met 5,5 procent alcohol, want het hoeft niet altijd heel zwaar te zijn. Je kunt het lekker doordrinken’’, zegt  Robbert Uyleman van Het Uiltje Brewery aan het Haarlems Dagblad. Robbert vertelt aan de Haarlemse krant nog meer over de receptuur voor 023: “Het is geen ambachtelijk of traditioneel bier, gewoon een goed bier anno 2016, dat bij Haarlem moet gaan passen.” “Ik laat me graag inspireren door onder meer de speciaalbieren die kleine Amerikaanse brouwerijen maken. In Amerika zie je veel echt regionale of plaatselijke bieren. In Haarlem hebben we nog geen biertje alleen voor de Haarlemmers, daarom ben ik een 023-biertje gaan maken. Bij het Haarlem-gevoel hoort een biertje dat alleen in Haarlem verkrijgbaar is.”.

Brouwen in de Waarderpolder

Het 023-bier wordt,  zoals dat ook geldt voor alle bieren van Het Uiltje, buiten de Spaarnestad gebrouwen bij een andere brouwerij. De komende maanden wordt een professionele brouwerij opgebouwd aan de Hofmanweg in de Waarderpolder. Het Haarlems 023-bier zal dus ook in Haarlems gebrouwd worden.

In juli moet de brouwinstallatie er staan, vanaf dan wordt 023 ook echt in Haarlem gebrouwen en valt het ook in blik en op fles te verkrijgen.

[Bron: Haarlems Dagblad]

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)