KPN-play-iphone

Ui, sla, soep en Play van KPN

In Nieuws, Producten by Lizzy Martin

Iedereen heeft zo zijn eigen manier om te ontspannen aan het einde van een werkdag.  De één gaat ‘n rondje hardlopen, de ander ploft neer op de bank en verroert zich niet meer. Bij mij werkt het toch het beste als ik een uurtje met potten en pannen rommel in de keuken, een gevarieerd gezond diner op tafel zet en daarna gezellig met man en kinderen geniet van die fantastische maaltijd die ik heb gemaakt, onder het genot van een glaasje wijn en flonkerend kaarslicht.

Oké, dat laatste van dat kaarslicht is niet waar. En dat van dat fantastisch gezellig gezond gevarieerd dineren zeker ook niet altijd. Maar feit blijft dat ik het wel echt fijn vind om na een lange dag even mijn hoofd leeg te maken in de keuken. Een uitje snipperen, wat sla wassen, een soepje brouwen: ik ontspan erdoor.

Van keuken naar woonkamer en terug

Van keuken naar woonkamer en terug, met Play van KPN niet meer nodig.

Ik zal dan ook maar meteen bekennen dat ik het ook heerlijk vind als er op de achtergrond een kookprogramma op 24Kitchen meespeelt. Tijdens het fruiten van de uitjes, loop ik dan snel even naar de woonkamer om te kijken hoe een echte chef dat doet zonder in zijn vingers te snijden of in 10 minuten wel dat fantastische maal op tafel zet. Met kaarslicht. Het heeft iets gezellig stimulerends om zowel in je eigen keuken bezig te zijn als te kijken naar een ander die daarmee bezig is. Vooral de programma’s van Rudolph’s Bakery zijn favoriet, niet alleen bij mij maar ook bij de kinderen. Rudolph is altijd vrolijk, weet precies hoe je een koekje lekker knapperig uit de oven krijgt maar draait zijn hand ook niet om voor het maken van een taart die eigenlijk te mooi is om op te eten.

Het enige probleem is dat je tijdens dit soort gecombineerde kook- en kijksessies, vaak de belangrijkste punten uit het programma mist. Ik doe er regelmatig leuke ideeën op, maar moet daarna weer opzoeken welk programma het nou ook alweer was en wanneer. En dat terwijl de vaat ook gewoon weggeruimd moet worden.

Daarom ben ik blij dat KPN onlangs de nieuwe app Play van KPN heeft geïntroduceerd: hiermee kan ik gewoon op mijn tablet of telefoon, tijdens het roeren in de potten en pannen, kijken naar Rudolph, Antony Bourdain, Giovanni Caminita en al die andere fijne chefs die er op 24Kitchen rond dartelen. En zelfs het programma even stopzetten als er iets door de soep geroerd moet worden. Of gewoon opnemen als zowel ui, sla als soep dreigen te mislukken.

En als dan eindelijk de vaat is weggeruimd, de kinderen met volle magen en schoon gedoucht in hun bed liggen, blijft Play ook handig: met de app kijk je net zo makkelijk een gemist Journaal terug als de laatste aflevering van Game of Thrones, True Detective of De Wereld Draait Door. Ook op de TV met Google Chromecast. En dat is allemaal heel goed voor de spijsvertering, als je het mij vraagt.

———————————————————————————————————————–

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Play van KPN

Play van KPN is het nieuwe tv kijken. Het is een abonnement met 24 live zenders, waar je tot 5 dagen terug kan kijken en tot 200 uur kunt opnemen. Daarnaast is er een groot aanbod aan On Demand content. Waarbij de grootste HBO content is. Denk hierbij aan alle seizoenen van Game of Thrones, Girls en films als Pitch Perfect en Fast & the Furious. Het is een abonnement dat je onderweg én thuis op je mobiel, tablet en tv via Google Chromecast kunt kijken. Het werkt met iedere internetverbinding in Nederland, dus ook als niet-KPN klant. De eerste maand kijk je gratis, daarna is het (tijdelijk) 11,99 per maand. Play is maandelijks opzegbaar.

 

Lizzy Martin

Lizzy Martin

Lizzy Martin (Oud-Beijerland, 1973) woont sinds 2004 in Haarlem, samen met haar man en haar tweelingzoons en is gek op koken, schrijven over koken, gintonic, intieme dineetjes, goede wijn, feestjes, het Spaarne, haar vrienden en gezin.
Lizzy Martin