fruitsoorten

Top Dirty Dozen lijst: de meest vervuilde groente- en fruitsoorten

In Healthy Food, Nieuws by Arianna Ardia-Wenink

Zoals elk jaar heeft  het Amerikaanse ministerie voor landbouw groente en fruit onderworpen aan een pesticidetest. Deze soorten kun je in de toekomst misschien beter biologisch kopen. Of zelf verbouwen.

1. Appels
2. Perziken
3. Nectarines
4. Aardbeien
5. Druiven
6. Bleekselderij
7. Spinazie
8. Paprika’s
9. Komkommer
10. Cherrytomaatjes

Sugar snaps en aardappelen volgen deze top 10 op respectievelijk nummer 11 en 12.

Op maar liefst 99 procent van de geteste appels werden bestrijdingsmiddelen aangetroffen. Daarmee staat dit fruit voor het vijfde jaar achter elkaar op de eerste plek. De mogelijke reden? Om de houdbaarheid te verlengen, worden appels zowel voor als na de oogst behandeld met bestrijdingsmiddelen. Schillen helpt overigens niet: de pesticiden dringen door tot in het vruchtvlees.

Wat je beter wel kunt eten volgens de lijst

Avocado! Ook doorstaan de test: maïs, ananas, kool, sugar snaps uit de diepvries, uien,asperges, mango’s, papaya’s, kiwi’s, aubergine, grapefruit, cantaloupe meloen, bloemkool en zoete aardappel.

Zo. Nu weet je hoe het zit. Aan jou de keuze.

 

(Bron: EWG)

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)