The Crêpe Affaire- Engels pannenkoekje komt naar Haarlem

In Nieuws, Uit eten/drinken by Lizzy Martin

The Crêpe Affaire is een Engelse keten die  gespecialiseerd is in –hoe verrassend- crêpes, oftewel dunne pannenkoekjes. Met verschillende vestigingen in Londen, Leeds, Birmingham, Wimbledon, Hamburg en een nog te openen vestiging in Kuwait, is het een logische stap naar het echte culinaire hart van de wereld: Haarlem.

De vestiging aan de Kruisstraat 22 gaat open op 15 juni om 9 uur en biedt de Haarlemmers een brede selectie aan zoete en hartige crêpes, verschillende soorten koffie en ontbijt. Wat te denken van crêpes belegd met banaan, walnoot en Nutella? Of de Merry Berry crêpe, met fruit, munt, honing en boerenyoghurt? Met geitenkaas, appelstroop en walnoten? Of een ontbijtje met Eggs Florentine, met Hollandaise saus? Bij ons loopt het water ons in de mond…

Mocht je nou denken dat het eten van een crêpe niet past in een gezonde levensstijl, dan zit je volgens The Crêpe Affaire helemaal fout: ” Een crêpe bevat eigenlijk minder calorieën dan een boterham met hetzelfde soort beleg. Verder worden de crêpes gemaakt van biologische bloem, vrije-uitloop-eieren en verse ingredienten”.

Nu hebben wij van Haarlem Foodies eigenlijk helemaal geen excuus nodig om lekker eten te proeven, dus wanneer The Crêpe Affaire open gaat, gaan wij gewoon testen. Jij ook? Laat ons weten wat je ervan vond op onze Facebook pagina of laat een reactie achter onder het artikel op haarlemfoodies.nl

Lizzy Martin

Lizzy Martin

Lizzy Martin (Oud-Beijerland, 1973) woont sinds 2004 in Haarlem, samen met haar man en haar tweelingzoons en is gek op koken, schrijven over koken, gintonic, intieme dineetjes, goede wijn, feestjes, het Spaarne, haar vrienden en gezin.
Lizzy Martin