Sugar And Spice Bites

Sugar And Spice Bites in de Cronjéstraat: een welverdiende 9!

In Reviews, Uit eten/drinken by Lizzy Martin

Ik moet bekennen dat wanneer ik uit eten wil, de Cronjéstraat niet meteen bij me opkomt als eerste keus. Om heel eerlijk te zijn: ik denk nooit aan de Cronjéstraat als ik uit eten wil. Het centrum heeft zoveel keus, kwaliteit en gezelligheid te bieden, dat ik eigenlijk altijd daar terecht kom.

Maar dat wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat er buiten het centrum van Haarlem geen interessante culinaire dingen gebeuren. Zo opende er onlangs een nieuw Indiaas restaurant in de Cronjéstraat en werd ik door de eigenaars uitgenodigd om eens, als Haarlem Foodie, te komen kijken. Dat komen kijken deed ik en na een gezellig gesprek met de eigenaars, het echtpaar Umang en Jalpa, werd ik uitgenodigd om te komen dineren in hun nieuwe zaak.

En zo kwam het dat ik vorige week samen met mijn man ging eten in de Cronjéstraat bij Sugar and Spice Bites. Dit restaurant voert zijn eigen variant van de Indiase keuken, met kokkin Jalpa achter het fornuis en haar man Umang verantwoordelijk voor de bediening.

Sugar And Spice Bites

Voorgerechten

Het echtpaar heeft duidelijk uitgebreid nagedacht over de inrichting. De kleuren zijn warm, de verlichting uitgekiend en er is gekozen voor een leuke mix van “gewone” tafels en bartafels. Er is zelfs een door Umang ontworpen bank waaraan je heerlijk ontspannen kan tafelen. Helemaal af is het nog niet: de muren en tafels zijn nog erg leeg. Desgevraagd meldt het stel dat er nog gezocht wordt naar passende kaarsenhouders en kunst voor aan de muur.

Jalpa had voor ons een aantal highlights uit haar repertoire gekookt en bracht ons –na een glas uitstekende witte wijn-  een voorgerecht dat bestond uit Chicken Pakora en Potatoe Pakora, voorzien van een soort korianderpesto en perzikenchutney. De kip was mals en zat in een heerlijk knapperig jasje, terwijl de aardappel variant een dun schijfje aardappel bleek dat omringd werd door een zacht mengsel van kikkererwten. Samen met de pesto en de chutney een heerlijk voorgerecht, waarbij mijn man en ik vochten om het laatste stukje kip (hier zijn helaas geen foto’s van).

Sugar And Spice Bites

Hoofdgerechten

Hierna kregen we 2 verschillende curry’s: een Cashew Cream Curry en een Homestyle Curry. Beide gerechten waren gemaakt met kip en kwamen op tafel met een meer dan royale hoeveelheid vers, huisgemaakt naanbrood. En voor dat naanbrood alleen zouden we al terugkomen! Hoe heerlijk was het om de volle, kruidige saus van de curry op te deppen met warm knapperig brood: het ultieme comfort food. Beide curry’s waren mooi van smaak, vers, hartverwarmend en combineerden verrassend genoeg heel goed bij de volle rode wijn die Umang erbij had uitgekozen. Best wel bijzonder, want veel wijnen gaan ten onder bij het kruidengeweld van de Indiase keuken, maar ook hier was goed over nagedacht.

Het dessert was een pannacotta met kiwi en gemarineerd koekje in het midden. Een fijn verfrissend hapje na de achtbaan van smaken die we net hadden gehad.

Sugar And Spice Bites

Dessert

Jullie mogen best weten dat ik tijdens het schrijven van dit stukje het water me weer in de mond liep. Want ondanks de minder voor hand liggende locatiekeuze en de wat kale inrichting, weet dit echtpaar je echt volledig in te pakken met hun heerlijke eten en vooral ook met het plezier dat ze allebei uitstralen. Umang en Jalpa houden met hart en ziel van hun eten en dat proef je er aan alle kanten van af.

Dus: doe eens gek en fiets eens een keer niet naar die Grote Markt maar buig eens af naar de Cronjestraat. Er staat je daar namelijk een heerlijke ervaring te wachten.

Sugar And Spice Bites krijgt van ons een 9.

Lizzy Martin

Lizzy Martin

Lizzy Martin (Oud-Beijerland, 1973) woont sinds 2004 in Haarlem, samen met haar man en haar tweelingzoons en is gek op koken, schrijven over koken, gintonic, intieme dineetjes, goede wijn, feestjes, het Spaarne, haar vrienden en gezin.
Lizzy Martin