Spaanse warmte in Hodshon Huis

In Food Events, Reviews by Lizzy Martin

Het Hodshon Huis aan het Spaarne in Haarlem is een bijzondere plek. Gebouwd in 1794 in neoclassicistische stijl, prachtig rijk gedecoreerd, ingericht en nog vrijwel ongeschonden. Nu kan je er normaal niet zomaar binnen lopen, dus toen wij van Haarlem Foodies hoorden dat er een Spaanse dag in het Hodshon Huis gehouden zou worden, inclusief diverse proeverijen, stapten we op de fiets en gingen kijken.

Spaanse dag in Hodshon HuisEn inderdaad, het Hodshon Huis bleek het perfecte decor voor een kleine kennismaking met Spanje. Terwijl het buiten ongezellig hard waaide, konden de bezoekers binnen kennis maken met verschillende regio’s van Spanje, inclusief muziek, flamenco demonstraties en kinderactiviteiten. En belangrijker nog (althans, dat vinden wij foodies), er kon ook uitgebreid kennis gemaakt worden met de rijke Spaanse eetcultuur. Er was paella te proeven in de binnentuin, cava in de gangen, sherry in de aula en diverse heerlijke worsten en andere tapas in de rest van de vertrekken. Het was er druk en gezellig en wij van Haarlem Foodies hadden meteen zin in een lang weekend naar Barcelona.

Lizzy Martin

Lizzy Martin

Lizzy Martin (Oud-Beijerland, 1973) woont sinds 2004 in Haarlem, samen met haar man en haar tweelingzoons en is gek op koken, schrijven over koken, gintonic, intieme dineetjes, goede wijn, feestjes, het Spaarne, haar vrienden en gezin.
Lizzy Martin