oliebol

Slechtste ‘oneetbare’ oliebol komt uit Haarlem

In Nieuws, Producten, Reviews, Uit eten/drinken, Uncategorized by Arianna Ardia-Wenink

De Hollandsche Gebakkraam H.J. Bakker in het Haarlemse Schalkwijk bakt de allerslechtste oliebollen van ons land. Dat blijkt uit de jaarlijkse oliebollentest van het AD.

Van de 160 oliebollenbakkers die het AD heeft getest, staat de Hollandsche Gebakkraam H.J. Bakker in Haarlem dit jaar onderaan met als eindcijfer een 1. Volgens de test is de oliebol “oneetbaar”. De bol, die voor een euro verkocht wordt, krijgt daarom het eindcijfer 1. Daarmee is de kraam de enige uit de test die zo laag scoort. Helaas voor de tweede keer.

Jordy heeft de kraam dit jaar overgenomen van zijn vader Cor Bakker, maar hij staat er zelf al 15 jaar oliebollen te bakken.

 

‘Weg hier’

“De laatste plaats. En wat staat er in grote letters op de kraam? KWALITEIT IS ONZE RECLAME. Iemand met een beetje gevoel voor humor wordt daar toch heel vrolijk van? Weg hier!”, klinkt het eindoordeel op de website van het AD.

 

Meer klanten dan ooit

Toch vertelt Jordy aan het RTL Nieuws dat hij zich absoluut geen zorgen maakt dat de uitslag zijn verkoop negatief beïnvloedt. Integendeel. “We zijn al eerder laatste geweest. Toen dacht ik: wat gaat er gebeuren, straks komen er geen klanten meer. Maar dat jaar werd beter dan ooit! Je krijgt media-aandacht en mensen wilden weten wat er nou zo slecht was aan onze bol”, lacht hij.

 

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)