ROOTS OF FOOD en PIPPA’s CULINAIRE WORKSHOPS

In Food Events, Nieuws, Recepten by Arianna Ardia-Wenink

De komende maanden organiseren Roots of Food en Pippa’s een serie culinaire workshops over de keukens van het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Nabije Oosten. Op 12 September is er een gratis introductie. Hier kun je je inschrijven voor de door jou gewenste workshops.

Voorproeven!!

De komende maanden organiseren Roots of Food en Pippa’s een serie culinaire workshops. Op 12 september zal Amit Rabin een introductie geven. Hij zal in het kort vertellen over onderwerpen – van de Noord-Afrikaanse tot Europese keuken – en er zullen voorproefjes zijn van verschillende gerechten.

Gratis voorproefje bij Pippa’s op 12 september, 19:30 – 20:00. De introductie en de workshops zijn in het Engels.

Workshops

Van Laffa tot Baba-Ganoush. Introductie in de keuken van het Midden-Oosten
  • 23/09/2015 – 10:00-13:00
  • €55 pp
  • Deze workshop vindt ook plaats op de volgende data: 23/10/15 en 26/11/15.
Van Marrakesh tot Tripoli Introductie in de Noord-Afrikaanse keuken
  • 24/09/2015 – 19:00-22:00
  •  €55 pp
  • Deze workshop vindt ook plaats op de volgende data: 21/10/15 en 27/11/15.
Van Baghdad tot Teheran. Introductie in de keuken van het Nabije Oosten
  • 25/09/2015 – 19:00-22:00
  • €55 pp
  • Deze workshop vindt ook plaats op de volgende data: 22/10/15 en 28/11/15.

Om je op te geven voor deze workshops, ga naar www.rootsoffood.com.

Meer over Amit Rabin

Amit is geboren en getogen in Israël met een gepassioneerde kok als moeder en een geschiedkundige als vader. Geen wonder dus dat Amit is geworden wat hij nu is; culinair historicus.

Tijdens zijn studie Agriculture aan de Hebrew University leerde hij alles over de herkomst van ons eten en de optimale manier van verbouwen. Door zijn werk, onder meer als bakker, werd Amit steeds nieuwsgieriger naar de herkomst van eten, het hoe en waarom van gerechten, technieken, ingrediënten en keukens. Wie had gedacht dat de herkomst van croissants eigenlijk in Oostenrijk ligt en dat Spanje de bakermat is van de Fish ‘n Chips? In 2010 verhuisde Amit van Israël naar Nederland. Onder de naam van “Roots of Food” geeft hij culinaire workshops en lezingen waarmee hij mensen wil laten zien hoe rijk en boeiend onze culinaire geschiedenis is.

Amit

Adres Pippa’s Haarlem
Stationsplein 64-66, 2011 LM Haarlem, Nederland
+31 23 534 3956

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.