Bavo

Rondje om de Bavo komt er weer aan!

In Dranken, Food Events, Uit eten/drinken by Arianna Ardia-Wenink

Zondagmiddag 11 oktober 2015 is er weer Rondje om de Bavo: 8 restaurants, 8 gerechten, 8 wijnen.

De oorsprong

De oorsprong, van het rondje om de BAVO, ligt kort na de 2010 editie van Haarlem Culinair. Een aantal deelnemers waren bij elkaar gekomen om het evenement door te spreken. Daar kwam eigenlijk uit naar voren dat ze een geweldig evenement hadden gedraaid maar dat het wel jammer was dat zij als ondernemer, op zo’n druk evenement, bijna niet hun eigen restaurant kunnen promoten. Je kunt namelijk niet de sfeer uit je eigen restaurant op een andere locatie overbrengen. Daar wilde ze iets aan doen. Het idee bleef leven en steeds weer werd er gedacht aan een rondje langs een aantal deelnemers met gelijkwaardige keuken en uitstraling.

Dat kwam er in de vorm van het rondje om de Bavo. Gewoon de kerk in het midden houden en gezellig met elkaar op stap,voor een hapje en een drankje.

Hoe werkt het?

Het concept is simpel en leuk tegelijk; de restaurants die meedoen zetten allemaal een gerecht en een bijpassend glas wijn op tafel. Zo maak je op een leuke, laagdrempelige manier kennis met meerdere restaurants. Doel is natuurlijk dat je een keer vaker komt eten

Dit culinaire event vindt 2 keer per jaar plaats. Om mee te kunnen doen aan het rondje moet je een kaart voor € 45,-kopen bij 1 van de deelnemende restaurants, er worden geen kaarten via internet verkocht. Ieder restaurant mag 40 kaarten verkopen aan (vaste) klanten. In tegenstelling tot eerdere edities, start een deelnemer nu bij het eerste restaurant na het  restaurant waar u de kaart gekocht heeft. Hierdoor eindigt u bij uw bekende restaurant en wellicht wordt u dan nog wel een beetje meer in de watten gelegd.

Deze keer staan er weer 8 leuke restaurants op de planning die allemaal prima op korte loopafstand bij elkaar zitten. Niet iedereen is bij alle restaurants bekend en dat maakt het spannend om op deze wijze toch kennis te maken met een onbekend restaurant.

Het rondje eerst volgende rondje staat gepland op zondagmiddag 11 oktober 2015. Starttijd 12.00 uur

Het rondje heeft enrom aan populariteit gewonnen en de kaarten vliegen dan ook de deur uit. Vaak is binnen een week of twee het maximale aantal van 320 kaarten verkocht. Koop uw kaarten dus snel bij uw favoriete deelnemer.

Rondje Bavo

Adressen Deelnemers

Restaurant Nobel
www.grandcafenobel.nl

Restaurant Stempels
www.stempelsinhaarlem.nl

De Karmeliet
www.karmeliet.nl

Brasserie Seymour
www.seymour.nl

Restaurant Parels
www.parelshaarlem.nl

Restaurant Wijn & Ko
www.wijnenko.nl

Restaurant Truffels
www.restauranttruffels.nl 

Restaurant Noor
www.restaurantnoor.nl

 

[Bron: Rondje om de Bavo, Featured photo: Stempels]

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)