rode pepers

Rode pepers in strijd tegen overgewicht

In Healthy Food, Nieuws, Producten by Arianna Ardia-Wenink

Een schep rode pepers bij de pasta om af te vallen? Uit Australisch onderzoek blijken hete pepers te kunnen helpen om een vol gevoel te geven.

Geen geruchten, geen roddels, het is nu wetenschappelijk bewezen: chilipepers bestrijden obesitas.  Onderzoekers van de Universiteit van Adelaide stellen dat de pepers een stofje afgeven waardoor de maag denkt dat er genoeg voedsel in zit. “We hebben ontdekt dat dat seintje wordt gereguleerd door de RTPV1-receptoren.”

Er was al eerder bewezen dat mensen minder eten als ze pittig voedsel voor zich hebben. Chilipepers bevatten een actief component dat de naam capsaïcine draagt en dat zorgt voor de pikante smaak. In het verleden werd al aangetoond dat capsaïcine gelinkt is aan een verminderde voedselconsumptie. Nu lijkt de reden daarvan bekend.

De onderzoekers willen deze ontdekking inzetten om tegen obesitas te strijden. Ze willen proberen een toegankelijke therapeutische oplossing te bieden: het stofje uit de hete pepers te gebruiken, zonder de pittigheid.

[Bron: Nieuws.nl]

 

 

 

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)