Te gast bij: strandtent Rapa Nui in Zandvoort aan Zee

In Reviews, Uit eten/drinken by Marjolein Jonkman


De zomer is nu dan echt begonnen. De tijd van picknicks, barbecues en zwoele zomeravonden aan het strand. Het strand, daar zijn wij toch wel gek op. De zon, de zee, de prachtige zonsondergangen.. Het liefst natuurlijk gepaard met een ijskoud drankje en lekkere hapjes. Afgelopen woensdag mochten wij dan ook niet klagen, toen wij te gast waren bij strandtent Rapa Nui in Zandvoort.


Net voorbij Bloemendaal strand, aan het begin van Zandvoort aan Zee ligt daar Rapa Nui. Een gezellige strandtent met een relaxte sfeer. Door de vrolijke, felle kleuren en de casual, surf-geïnspireerde inrichting valt deze plek lekker op tussen de anderen. Bij deze strandtent kan je helemaal jezelf zijn, of je nou wilt ontspannen of liever actief bent. Ook wat betreft het eten zit je hier helemaal goed: de kersverse nieuwe menu-kaart biedt voor ieder wat wils, van vis, vlees tot vegetarisch. Wij zagen veel comfort-food, zoals burgers en friet, maar ook wat meer ‘culi’ gerechten, met groentes in de hoofdrol . Uiteraard hebben wij een en ander voor jullie getest.

Wij – mijn gezelschap en ik – eten vegetarisch, wat soms nog wel eens lastig kan zijn aan het strand. Niet bij Rapa Nui, ontdekten wij al snel. Wij startten met twee voorgerechten, een courgettesalade en gazpacho, waar de gazpacho toch wel uitsprong. Gemaakt van avocado, komkommer en groene paprika, met een perfecte balans tussen fris, romig en zoet-zuur. Zo hebben wij ‘m graag. Van de hoofdgerechten maakte de Indiase Thalis op ons de meeste indruk. Deze enorme schotel werd geserveerd met onder andere curry, dahl, raita en naan. Lekker! Helaas was de bijbehorende tamarindechutney op, dus wij moeten nog eens terug om die te proberen..


Wij hebben hier de hele avond heerlijk gezeten. Het was een warme dag, dus het bleef nog lang lekker buiten. Een avond op het strand voelt dan toch een beetje als vakantie. Nog een snelle duik in zee? Of een wandeling langs het water? Een betere afsluiter van zo’n avond kan je eigenlijk niet bedenken. Voor herhaling vatbaar dus, als je het ons vraagt. Wij komen snel weer terug!

 

Contactgegevens Strandpaviljoen Rapa Nui

Strandpaviljoen Rapa Nui
Boulevard Barnaart 27
2041 JA Zandvoort
http://www.rapanui.nl

 

Marjolein Jonkman

Marjolein Jonkman

Hi! Ik ben Marjolein, 24 jaar oud en een doorgewinterde, healthy-minded, foodie. Als echte Haarlemmer ben ik altijd op zoek naar de nieuwste hotspots, nieuwste menu-kaarten en andere lekkere producten in eigen stad. Via Haarlem Foodies ga ik dit iedere maand met jullie delen!
Marjolein Jonkman

Latest posts by Marjolein Jonkman (see all)