Review Roast Chicken Bar

In Reviews, Uit eten/drinken by Silvana van den Noord

Wij van Haarlem Foodies mochten komen proeven in deze voormalige garage die succesvol is omgetoverd tot een sfeervolle, stoere en relaxte setting. Wat we ervan vonden? Lees verder…

Als je aan komt lopen wordt je hartelijk en vrolijk ontvangen door de gekleurde lampjes die buiten hangen. Daar wordt je al meteen blij van!

Ik heb het over de Roast Chicken Bar op de Turfmarkt 26 in Haarlem.

Eenmaal binnen ontdek je een voormalige garage die succesvol is omgetoverd tot een sfeervolle, stoere en relaxte setting waar iedereen welkom is. Lekker ongedwongen en laagdrempelig… voor je 1e date, afspraak met je vrienden of het gezin.

We namen een tafeltje achterin om een goede indruk te kunnen krijgen. Het was een gezellige drukte op de donderdagavond.

Van een vrolijke, grappige jongen kregen we de menukaarten. De menukaart is simpel, duidelijk met eerlijke prijzen. Kwaliteit, sfeer en prijs zijn in balans. Hier kun je nog eens voor terugkomen.

Als voorafje namen we (heel verrassend) popcorn en de smoked broad beans… bijzonder lekker maar hier zou ik niet teveel van nemen J. Wij konden er maar niet vanaf blijven en daarom bestelden we maar snel onze hoofdmenu´s. De heerlijke geuren hadden ons nieuwsgierig gemaakt.

We besloten te gaan voor de Salmon salad en een half chicken, in combinatie met sides Fries en homemade mayo (heerlijk), apple compote en tomato salsa. De salade was goed gevuld en de kip mals en sappig. Drankje erbij en het was smullen. Wij hebben er een zeer gezellige avond gehad, we werden goed verzorgd door de bediening, was alles naar wens? Jazeker!

En omdat zij het zelf niet doen… doen wij het even;)

Roast Chicken Bar doet zichzelf echt te kort door niet op het menu te vermelden dat ze een eigen boerderij hebben waar (wij vroegen het aan de jongen die ons serveerde) ze de Barnevelder hoender vandaan halen, de kwaliteit van deze kip proef je meteen. Hier geen plofkip te vinden maar kippen met het Beter Leven keurmerk en dat moeten jullie zeker op je kaart vermelden! Dat is om trots op te zijn.

En… ze komen de kip ook bij je thuis bezorgen!

Na uitgebreid testen kan ik zeggen dat je bij Roast Chicken Bar echt aan het goede adres bent als je van kip houdt.  En lekker eten.

 

Adresgegevens Roast Chicken Bar Haarlem

http://www.roastchickenbar.com/

Turfmarkt 26

2011 CB Haarlem

023 8442271
Open:

MA – WO
16 – 23
DO – ZO
12 – 23

Roast Chicken Bar kun je naast Haarlem ook vinden in Delft.

Silvana van den Noord

Silvana van den Noord

Oestervrouw at Zilt en Zalig
Silvana van den Noord is samen met `Oesterman` Marcus van den Noord oprichter van Zilt en Zalig. Sinds 2007 openen zij ter plekke voor gasten vaak meer dan 15 verschillende typen oesters, maken ze blini´s met kaviaar en schenken er een frisse bubbel of cider bij. Silvana heeft sinds 2015 een Foodtruck waarmee ze op Foodfestivals en culinaire evenementen staan. Op Haarlem Foodies zal zij, met haar oog voor detail, je voorzien van reviews van (nieuwe) culiniare hotspots en de leukste Foodfestivals en evenementen die je zeker niet mag missen!

Volg Zilt en Zalig via:
Facebook: Zilt en Zalig
Twitter: @oesters
Instagram: Zilt en Zalig
www.ziltenzalig.nl
Silvana van den Noord

Latest posts by Silvana van den Noord (see all)