visrestaurant Barend

Restauranteigenaar Barend is regels zat en vertrekt naar Spanje

In Nieuws, Uit eten/drinken by Arianna Ardia-Wenink

Het populaire visrestaurant Barend is verdwenen uit de Lange Veerstraat. Eigenaar Barend van de Ree is met zijn aanstaande echtgenote een nieuw leven begonnen in Torremolinos in Spanje. De IJmuidenaarse restauranteigenaar was het ’zat’ in Nederland.

Bijna vierenhalf jaar geleden opende Van de Ree zijn restaurant in Haarlem. Daarvoor runde hij een restaurant in IJmuiden. En nu is het tijd voor Spanje.

Barend vertelt het Haarlems Dagblad: “Het ondernemersklimaat is veel beter in Spanje. In Nederland word je als zelfstandig ondernemer gewoon gepest met al die regels.’’. Ook wordt er volgens hem steeds vaker “gezeurd” door gasten. Naar zijn wooden: “Mensen beseffen vaak niet wat er allemaal bij komt kijken voordat je iets op het bord krijgt, welke handelingen je allemaal moet verrichten. Dan moeten ze niet gaan zeuren als ze 18 euro moeten betalen. Al die kortingsacties in de horeca maken de markt stuk.’’

In het Spaanse toeristische Torremolinos heeft de ondernemer een nieuw restaurant gekocht. Naast vis komt er ook vlees op de menukaart te staan. Van het publiek in Torremolinos heeft Van de Ree hoge verwachtingen. ,”De mensen zijn vrolijk, omdat ze op vakantie zijn.’”. En hijzelf? “We huren er een mooi groot appartement met zwembad voor 500 euro per maand. Kom daar in Haarlem maar eens om.”.

 

[Bron: Haarlems Dagblad]

 

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)