Sergio Herman

Restaurant van Nederlandse topchef Sergio Herman mooiste ter wereld en vrij dichtbij

In Nieuws, Uit eten/drinken by Arianna Ardia-Wenink

The Jane, het restaurant van Nederlandse topkok Sergio Herman dat zich bevindt in Antwerpen, is uitgeroepen tot mooiste restaurant ter wereld.

Dit werd bekend gemaakt tijdens de Restaurant and Bar Design Awards in Londen. De Nederlandse chef  ging naar huis met drie awards: The Jane werd verkozen tot Best Overall Restaurant, Best International Restaurant en Winner Europe Restaurant.

Het restaurant is ontworpen door Piet Boon en gevestigd in een kapel van een militair ziekenhuis uit de negentiende eeuw. De keuken staat op de plek waar voorheen het altaar stond en de cocktailbar is te vinden op de plek waar vroeger het orgel stond. Een 800 kilo wegende kroonluchter verlicht de zaal.

The Jane nam het op tegen 859 andere restaurants uit in totaal 71 landen.

Een tripje naar Antwerpen waard.


[Bron: De Telegraaf]

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)