Restaurant N.A.P. smaakvolle nieuwkomer

In Healthy Food, Reviews, Uit eten/drinken, Uncategorized by Claudia

Hoe presenteer je een nieuw restaurant tegenwoordig? Dan gebruik je natuurlijk Instagram! Dat deed restaurant N.A.P. En al die mooie gerechten prikkelde onze nieuwsgierigheid. Zo kwam het dat we op een zondag daar te gast waren voor een lunch.

Restaurant N.A.P. oftewel “Normaal Amsterdams Peil”. Voeg een stukje gastronomie uit Amsterdam samen met de wetenschap dat Bloemendaal + 3.3M boven NAP ligt, en een nieuwe naam was geboren. N.A.P. is sinds een paar maanden open. Een wit pand aan het Kerkplein, centraal in het dorp Bloemendaal met uitzicht op de kerk. In de zomer is het hier goed toeven op het terras.

Picture: Claudia Haagsman

Binnen is het stijlvol ingericht, ruim opgezet en met zorg afgewerkt. Modern met een warme kleur op de muren en stoere leren stoelen. Rustige muziek op de achtergrond. En daar is Jimmy Dobbelaar, eigenaar en gastheer. Een hartelijk welkom. Jimmy woont in Amsterdam maar is opgegroeid in Bloemendaal. Zijn ouders runden op deze plek destijds restaurant Terra Cotta. Nu is hij terug en runt samen met chef-kok Jordy Schraven N.A.P. Een droom komt uit! Jordy heeft de koksopleiding afgerond en werkte vervolgens bij Terra Cotta, waar hij zich opwerkte tot Souschef. Later ging hij werken bij restaurant RIJKS, dat in deze periode werd bekroond met een Michelinster. Met dit leuke weetje in ons achterhoofd, beginnen we aan het verrassingsmenu.

Picture: Claudia Haagsman

N.A.P. is vernieuwend want de focus ligt op vis- en vegetarische gerechten. Je kan kiezen van de menukaart – met verschillende variaties van onder en boven N.A.P. – maar als je echt iets anders wilt, kies dan voor een 3- 4 of zelfs 5 gangen verrassingsmenu. Er is een goede wijnkaart en wat je ook kiest, elk gerecht is als een schilderij op je bord. Zelfs de knapperige, zelfgemaakte crackers worden met flair gepresenteerd in een schaaltje met sesamzaad.

Picture: Claudia Haagsman

We krijgen ambachtelijk brood, zachte boter, olijfolie en een amuse die onze smaakpupillen doet dansen. Een vegetarische Oester op een oesterblad met avocadocreme, koriandermayonaise en passiefruit. Zoet met fris zuur. Gevolgd door een worteltartaartje met ansjoviscreme, gembergel en een eidooier gegaard op 65 graden. Gerechten met lef, die je echt moet proberen vanwege het bijzondere smaakpallet. Chef-kok Jordy komt regelmatig zelf aan tafel een gerecht serveren. Hij schrijft hierover: “Met groenten kan je zoveel meer creëren dan met welk product ook. Daardoor ontstaan er spannende creaties en smaakcombinaties.”

Picture: Claudia Haagsman

En dat klopt! Want ook de crème van knolselderij, gepocheerde kwarteleitjes, zacht gegaarde bloemkoolroosjes met een romige smaak en de kreeft in dashi beurre blanc saus, met biet en gerookte olie, maken dit waar. We zijn aangenaam verrast en sluiten onze lunch af met een heerlijke cappuccino.

Picture: Claudia Haagsman

Een bezoek aan N.A.P. is een feestje. Neem een goed glas wijn – bij mooi weer op het terras – laat je verrassen door de verschillende creaties van de chef-kok, combineer je strandwandeling – met een heerlijke lunch – of ga gewoon lekker genieten van de mooie gerechten voor een goede prijs. Geen snelle hap, maar alles met aandacht. Dat proef je en dat zie je. N.A.P. Bloemendaal is een smaakvolle nieuwkomer!

Picture: Claudia Haagsman

Contact

N.A.P. Bloemendaal
Kerkplein 16A
20161 JD Bloemendaal
info@restaurantnap.nl
restaurantnap.nl

Openingstijden

Do t/m maandag vanaf 18 uur
Voor de Lunch:
Vrij, zat en zondag 12-14 uur

Claudia

Claudia

Haarlemfoodie Claudia woont al jaren in Haarlem. In 2018 verlaat zij deze mooie stad maar zal regelmatig voor ons blijven bloggen in de rubriek "op visite bij... " omdat zij niet zonder Haarlem kan. Naast haar werk bij een grote gemeente is zij gastblogger, en schrijft korte verhalen en gedichten onder haar eigen naam Een stukje Claudia. "Leven in een grote stad als Haarlem betekent inspiratie. Regelmatig ontdek je een nieuwe hotspot, er zijn mooie culinaire evenementen, veel restaurants, gezellige bars en terrassen. Het is heerlijk om uit eten te gaan, een wijntje te drinken of om de beste koffie/thee /lunchtenten te bezoeken en daarover te schrijven." Claudia is actief op Instagram en Facebook waar ze regelmatig foto's deelt over haar leven. Haar doel is om mensen blij te maken met haar versjes, leuke hotspots en haar zoektocht naar het leven op het platteland. Dat lukt aardig. "Als ik iemand een lach op het gezicht tover, ben ik ook een gelukkig mens".

Instagram en Facebook: Eenstukjeclaudia
Claudia