Gault&Millau (Foto: Het Nonnetje Facebook)

Ratatouille Food & Wine in Haarlem wint Prijs | Plezier 2016 Award 2016 Gault&Millau

In Dranken, Nieuws, Uit eten/drinken by Arianna Ardia-Wenink

Maandag werd de 10de editie van de Gault&Millau gids gepresenteerd. De meest belangrijke awards gingen naar ’t Nonnetje te Hardwijk (Chef van het jaar) en Podium onder de Dom te Utrecht (Belofte van het jaar). De Prijs | Plezier 2016 Award ging naar Ratatouille Food & Wine in Haarlem. Daar zijn we trots op!

De restaurantgids Gault&Millau 2016

In de restaurantgids Gault&Millau 2016 staan o.a. ook Restaurant Chapeau, De Bokkedoorns en Restaurant De Vrienden van Jacob genoemd. Bron: ©Haarlems Dagblad vandaag

De gids van 2016 telt 34 nieuwe vermeldingen; 19 restaurants zijn uit de gids verdwenen. De eredivisie (16 punten en hoger) telt 84 restaurants, 5 meer dan vorig jaar. De absolute top telt 4 restaurants. De Librije, Manoir Restaurant Inter Scaldes, de Leest en Boreas.

Gault&Millau Awards 2016

  • Chef van het Jaar: Michel van der Kroft – ’t Nonnetje, Harderwijk (featured photo)
  • Belofte van het Jaar: Leon Mazairac – Podium onder de Dom, Utrecht
  • Prijs | Plezier 2016: Ratatouille Food & Wine, Haarlem
  • Duurzaam Restaurant van het Jaar: Eindeloos, Leeuwarden
  • Wijn|Spijsspecialist van het Jaar: Simon Veldman – Vermeer, Amsterdam
  • Sommelier van het Jaar: Saskia Schurink – HanTing Cuisine, Den Haag
  • Talentvol Sommelier van het Jaar: Erica Verweijen – Aan de Poel, Amstelveen
  • Wijnkaart van het Jaar: Wereldmuseum Restaurant, Rotterdam
  • Gastheer van het Jaar: Xavier Giesen – Bolenius, Amsterdam
  • Talentvol Gastvrouw van het Jaar: Monica Tsang – O&O, Sint Willebrord
  • Beste Fromager: Ricardo van der Zwet – Allure, Rotterdam
  • Hotel van het Jaar: Kasteel Engelenburg, Brummen
  • Terras van het Jaar: Café-Restaurant De Plantage, Amsterdam
[Bron: Nieuws.nl]

 

Prijs | Plezier 2016

ratatouille aRatatouille Food & Wine, Haarlem

Hoewel de groep potentiële winnaars van deze prestigieuze Award groot was, waren we er snel uit: hier is sprake van kwaliteit op hoog niveau tegen zeer acceptabele menuprijzen, ook als er een wijnarrangement bij komt. ‘Ratatouille is een soort mix van de Franse keukens’, aldus chef Jozias Jaring. ‘Ook de toegankelijkheid en sfeer zijn belangrijk. Lekker informeel, dat past het beste bij ons. Op deze nieuwe locatie kunnen we meer gasten ontvangen en is de keuken een stukje groter, waardoor we meer mogelijkheden hebben gekregen.’ Ook liefhebbers van betaalbare wijnen worden niet vergeten, met meer dan 30 wijnen per glas. Sommelier Jan-Willem Ket heeft er kijk op, zo blijkt. Zijn kaart is flink, maar hij kiest per regio de krenten uit de pap.

[Bron: Gault & Millau Nederland]

Contactgegevens en openingstijden Restaurant Ratatouille Food & Wine, Haarlem

Het restaurant verhuisde dit najaar vanuit de Lange Veerstraat naar Spaarne 96, het voormalig pand van Vis En Ko Haarlem.

Adres 

http://www.ratatouillefoodandwine.nl/
Spaarne 96
2011 CL HAARLEM

info@ratatouillefoodandwine.nl

023-542 72 70

Openingstiijden

Lunch

Woe – Zat

12:00 – 14:30

Diner

Di – Do 18:00 – 22:00

Vrij – Zat 18:30 – 22:00

Zo – Ma gesloten

 

 

 

 

 

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)