Snackvlees (de Telegraaf)

‘Pas op voor snackvlees’

In Nieuws, Producten by Arianna Ardia-Wenink

Het eten van ’houdbaar vlees’ dient vanwege het serieuze risico op darmkanker zoveel mogelijk te worden gematigd.

Volgens de Telegraaf van vandaag blijkt uit adviezen van Nederlandse kanker- en voedingsdeskundigen op de officieuze aankondiging dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) komende week, vrij zeker, veel snackvlees op de lijst van kankerverwekkende producten gaat plaatsen. Industrieel bewerkte hamburgers, hotdogs, allerlei soorten ham, worst en spek zouden, zeker wanneer dergelijke producten bijna dagelijks worden gegeten, in hun risico op kanker enigszins te vergelijken zijn met de gezondheid ondermijnende effecten van sigaretten, alcohol en ook asbest.

Maag-, darm- en leverarts prof. dr. Chris Mulder van het VU medisch centrum: „Darmkanker is een enorme killer in Nederland. Ons advies? Houdbaar vlees, rood vlees… álles met mate. Maar, liever wat meer kip, eend en vis.”

Richard van der Kruijk van de Vereniging voor de Vleeswarenindustrie zegt dat het is goed dat er onderzoek wordt gedaan, maar tot nu toe wijzen alle onderzoeken naar een hoge consumptie. In Nederland zijn we met een gemiddelde consumptie van 20 gram per dag echter matige vleeswareneters.”

 

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)