Café Caron

Parijs in Amsterdam

In Reviews, Uit eten/drinken by Silvana van den Noord

Je hoeft niet meer naar Parijs om heerlijk Frans te eten in zo´n typisch cafeetje. Daarvoor kun je sinds kort ook terecht in Café Caron te Amsterdam.

Zodra je over de drempel van dit café op de hoek stapt waan je je in een andere wereld, die van de culinaire familie Caron! Als eerste spot je de Franse droge worsten die aan de muur hangen, hoor je gezellig geroezemoes en wordt je omarmt door de sfeervolle setting en gastvrijheid van de Caron´s.

Aan de bar werd ons een fijne rode wijn ingeschonken en kregen we platte oesters gepresenteerd op zeewier. Een fijne combinatie.

Hierna namen we plaats aan een marmeren bistrotafeltje bij het raam. Al gauw raak je in gesprek met andere gasten die enthousiast zijn en bevestigen dat je de goede keuze hebt gemaakt, fijn om te weten toch?

Aan de bar hadden we vanuit de gezellige open keuken al vele borden met gefrituurd eendenei en herfsttruffel uitgeserveerd zien worden. Die moest geprobeerd worden! Net als de gepofte en gerookte bietjes met tijmmayonaise en fijne oude kaas erover. Ken je dat? Dat je elkaar aankijkt, allebei knikt en een grote glimlach verschijnt, dit was de Franse hemel! De borden, nog net niet leeggelikt, zijn verfijnd in plaats van de grote, grove horecaborden. Ook zeker een pluspunt.

Als hoofdgerecht namen we de Longhaas en de kabeljauw, nog nooit heb ik zo´n mooi knisperende huid gegeten. We aten steeds langzamer om het bord zo lang mogelijk in ons bezit te houden, zo lekker!

Chef Alain Caron beval ons zelf de peer als dessert aan, we namen er ook de camembert met een aperitief bij. Een boeren cider bij de camembert en een likeurtje bij de peer. Bij het subtiel doorsnijden van de peer kwam er een verrassing in de vorm van mascarpone puree met pistache en laulier tevoorschijn die zeer goed met elkaar samengingen.

Alain, David en Tom Caron zijn geslaagd in het bieden van een plek waar je in een ongedwongen, sfeervolle setting heerlijk en eerlijk eten krijgt! Fijne maaltijden met faire prijzen waarvan je de volgende dag tegen elkaar zegt… Dat was een heerlijke avond gisteren!

Praktische info:

OPENINGSTIJDEN: ZO T/M DO 18:00 – 01:00u VR/ZA 18:00 – 03:00u
FRANS HALSSTRAAT 28 H AMSTERDAM
T: 020-6758668

Silvana van den Noord

Silvana van den Noord

Oestervrouw at Zilt en Zalig
Silvana van den Noord is samen met `Oesterman` Marcus van den Noord oprichter van Zilt en Zalig. Sinds 2007 openen zij ter plekke voor gasten vaak meer dan 15 verschillende typen oesters, maken ze blini´s met kaviaar en schenken er een frisse bubbel of cider bij. Silvana heeft sinds 2015 een Foodtruck waarmee ze op Foodfestivals en culinaire evenementen staan. Op Haarlem Foodies zal zij, met haar oog voor detail, je voorzien van reviews van (nieuwe) culiniare hotspots en de leukste Foodfestivals en evenementen die je zeker niet mag missen!

Volg Zilt en Zalig via:
Facebook: Zilt en Zalig
Twitter: @oesters
Instagram: Zilt en Zalig
www.ziltenzalig.nl
Silvana van den Noord

Latest posts by Silvana van den Noord (see all)