paddenstoelen

Paddenstoelen plukken met een speciale app

In Producten by Arianna Ardia-Wenink

Het is Herfst. Tijd voor een nieuw seizoen in de keuken, vol met lekkere seizoensingrediënten. Wat is er leuker dan het bos eens ingaan om te zoeken naar verse paddenstoelen? Om midden in het bos te kunnen weten welke paddenstoel je gevonden hebt, zijn er handige apps die je helpen bij de determinatie (paddenstoelentaal voor identificatie).

Even een waarschuwingswoord vooraf… Cruciaal bij het verzamelen van paddenstoelen is dat je de giftige en de niet-giftige uit elkaar weet te houden! De apps in deze blog zijn een goed hulpmiddel, maar raadpleeg toch altijd nog een goede veldgids om paddenstoelen te dubbelchecken, zodat je met je oogst een veilig gerecht kunt bereiden. Bij twijfel over de giftigheid: eet een paddenstoel niet op!

Zo, dan is het nu tijd voor de leuke kanten van het plukken. Het bos ingaan in de herfst is fantastisch. Je kunt er de meest fantastische herfstkleuren bewonderen.

Eenmaal in het bos kun je met de Paddenstoelen van Nederland-app iedere paddenstoel die je tegenkomt opzoeken. De app heeft veel fotomateriaal en een speciale functie om je bij de determinatie te helpen. Als je weet met welke paddenstoel je te maken hebt en deze blijkt eetbaar te zijn, dan kun je hem plukken. Wat vooral fijn is in deze app, is dat de paddenstoelen-catalogus met 148 soorten is afgestemd op de paddenstoelen die in Nederland voorkomen.

Een ander Nederlandse app is Casa Foresta, die met 20 soorten paddenstoelen een veel kleinere catalogus heeft, maar per soort heel veel informatie biedt.

Met deze paddenstoel-apps kun je in het bos doeltreffend op jacht en wordt het herfstavontuur gegarandeerd een succes, zowel buiten in de natuur als binnen in de keuken!

 

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)