Haarlem Foodies is dé plek voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt en die in de regio Haarlem woont of er graag komt. Het team achter Haarlem Foodies -een groep Haarlemmers met verschillende culinaire achtergronden- speurt dagelijks watertandend naar het laatste nieuws over Haarlemse restaurants, hotspots, producten, evenementen en workshops, kortom, alles waar een echte foodie voor warm loopt (en wij dus ook). We organiseren ook zelf culinaire evenementen en workshops en proberen zoveel mogelijk zelf uit. En dat doen we natuurlijk voor jou, maar vooral ook omdat we het zelf allemaal zo lekker vinden.

Proost, lees ze en eet smakelijk!

Ons team

Wij zijn Arianna & Marco. Wij zijn Foodies in Haarlem. We vinden het in onze vrije tijd vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te drinken en culinaire events te bezoeken. Arianna houdt ook heel veel van koken en haar gasten te verwennen en te verrassen. We kunnen uren over eten en drinken praten samen, met onze vrienden en met wie ook van eten en drinken houdt en we vinden het geweldig om culinair nieuws en onze ervaringen te delen. Zo kwam het idee om te gaan bloggen. Haarlem Foodies was geboren. Vrij snel hebben we superleuke mensen met dezelfde culinaire passie en enthousiasme ontmoet. Die zoals wij hun passie en ervaringen willen delen. Zij zitten nu in het Haarlem Foodies Team. Om jullie te informeren en te vermaken.

zilt en zalig Zilt en zalig
Silvana van den Noord is samen met `Oesterman` Marcus van den Noord oprichter van Zilt en Zalig. Sinds 2007 openen zij ter plekke voor gasten vaak meer dan 15 verschillende typen oesters, maken ze blini´s met kaviaar en schenken er een frisse bubbel of cider bij. Silvana heeft sinds 2015 een Foodtruck waarmee ze op Foodfestivals en culinaire evenementen staan. Op Haarlem Foodies zal zij, met haar oog voor detail, je voorzien van reviews van (nieuwe) culiniare hotspots en de leukste Foodfestivals en evenementen die je zeker niet mag missen!
Volg Zilt en Zalig via:Facebook: Zilt en Zalig; Twitter: @oesters; Instagram: Zilt en Zalig; www.ziltenzalig.nl

 

Barbara Summa is Italiaanse sommelier, heeft 12 jaar lang de kookcolumn “In de keuken” voor Italië Magazine geschreven en is de oprichter van het Food & Wine proefevenement
Da Gustare (Italiaans voor “om van te genieten”). Als Italië-deskundige, schrijfster, blogster en spreker laat ze zich graag inhuren voor initiatieven en evenementen op culinair gebied en Italiaanse zaken. Ze woont in Nederland sinds 1991 en blogt in het Italiaans op mammasterdam over Nederland, en in het Engels over haar geboorteregio op abruzzoinmyheart. Haar proeverijen en evenementen zijn te vinden op dagustare.

 


Gabrielle Salvatore: Genieten van wijn en lekker eten spreekt u aan. Al proevend leert u omgaan met uw zintuigen. Met veel plezier geef ik aan u een wijncursus of wijn/spijs workshop zoals de wijncursussen SWEN 1 (Wijnvignet), SWEN 2 ( Wijnoorkonde ), SWEN 3 (Wijnbrevet ),  ‘Leren wijn proeven’, ‘Genieten van Wijn, ‘Wijn & Kaas’ en andere wijnworkshops. Lees meer erover hier. Beginners en gevorderden, amateurs en professionals zijn van harte welkom. In 2002 werd ik Vinoloog en sinds 2008 ben ik ook Italiaans Sommelier.
In september 2015 start ik met SWEN 5, de hoogste wijnopleiding in Nederland. Leren om te delen met jullie.
In hartje Haarlem heb ik een eigen professionele cursuslocatie in De Vijfhoek (zeer goed bereikbaar!). Het pandje is uit 1824 en ligt in het sfeervolle’ groenste straatje’ van Haarlem. Binnen vind je een geselecteerde collectie wijnen.

 

Ik ben Alexandra Besel, bewust genietende Bourgondiër, kookboekenverslindster, luie moestuinierster, moeder van 3, Psychologe en Natuurvoedingsdeskundige i.o.
Ik volg geen voedsel- of dieettrends, tel geen calorieën maar probeer 80 % met onbewerkte ‘whole foods’ te koken. De overige 20 % geniet ik van koffie, cake, kaas, wijn en meer.
Ik ben de initiatiefneemster van de site Fabulous Food Fan, mijn online keukentafel waar ik recepten, tips, fijne producten en leuke adresjes deel.
In het verleden heb ik o.a. enkele Fabulous Food Festivals georganiseerd, ben ik met ROC koks-in-spe aan de slag gegaan om duurzaam te koken en heb ik een wedstrijd uitgeschreven onder basisscholen in Nederland om te kijken welke klas de lekkerste, meest creatieve groente en/of fruitsnack kon bedenken.
Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van mijn eerste kookboek. De verwachting is dat het voorjaar 2016 in de winkels ligt.
Voor Haarlem Foodies zal ik geregeld kookboekrecensies geven, leuke tips met betrekking tot culinaire activiteiten en reviews van restaurants, culinaire winkels etc.
Online kun je me volgen via Twitter, Facebook, Instagram en Fabulous Food Fan.

 

Comments

Roep iets!