Haarlem Foodies is dé plek voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt en die in de regio Haarlem woont of er graag komt. Het team achter Haarlem Foodies -een groep Haarlemmers met verschillende culinaire achtergronden- speurt dagelijks watertandend naar het laatste nieuws over Haarlemse restaurants, hotspots, producten, evenementen en workshops, kortom, alles waar een echte foodie voor warm loopt (en wij dus ook). We organiseren ook zelf culinaire evenementen en workshops en proberen zoveel mogelijk zelf uit. En dat doen we natuurlijk voor jou, maar vooral ook omdat we het zelf allemaal zo lekker vinden.

Proost, lees ze en eet smakelijk!

Ons team

Wij zijn Arianna & Marco. Wij zijn Foodies in Haarlem. We vinden het in onze vrije tijd vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te drinken en culinaire events te bezoeken. Arianna houdt ook heel veel van koken en haar gasten te verwennen en te verrassen. We kunnen uren over eten en drinken praten samen, met onze vrienden en met wie ook van eten en drinken houdt en we vinden het geweldig om culinair nieuws en onze ervaringen te delen. Zo kwam het idee om te gaan bloggen. Haarlem Foodies was geboren. Vrij snel hebben we superleuke mensen met dezelfde culinaire passie en enthousiasme ontmoet. Die zoals wij hun passie en ervaringen willen delen. Zij zitten nu in het Haarlem Foodies Team. Om jullie te informeren en te vermaken.

  Claudia
Haarlemfoodie Claudia woont al jaren in Haarlem. Binnenkort verlaat ze haar mooie stad maar zal regelmatig voor ons blijven bloggen in de rubriek “op visite bij… ” omdat zij niet zonder Haarlem kan. Naast haar werk bij een grote gemeente is zij gastblogger, en schrijft korte verhalen en gedichten onder haar eigen naam “Een stukje Claudia. “Leven in een grote stad als Haarlem betekent inspiratie. Regelmatig ontdek je een nieuwe hotspot, er zijn mooie culinaire evenementen, veel restaurants, gezellige bars en terrassen. Het is heerlijk om uit eten te gaan, een wijntje te drinken of om de beste koffie/thee /lunchtenten te bezoeken en daarover te schrijven.” Claudia is actief op Instagram en Facebook waar ze regelmatig foto’s deelt over haar leven. Haar doel is om mensen blij te maken met haar versjes, leuke hotspots en haar zoektocht naar het leven op het platteland. Dat lukt aardig. “Als ik iemand een lach op het gezicht tover, ben ik ook een gelukkig mens”.

Instagram en Facebook: Eenstukjeclaudia

 

Gabrielle Salvatore
Gabrielle Salvatore: Genieten van wijn en lekker eten spreekt u aan. Al proevend leert u omgaan met uw zintuigen. Met veel plezier geef ik aan u een wijncursus of wijn/spijs workshop zoals de wijncursussen SWEN 1 (Wijnvignet), SWEN 2 ( Wijnoorkonde ), SWEN 3 (Wijnbrevet ),  ‘Leren wijn proeven’, ‘Genieten van Wijn, ‘Wijn & Kaas’ en andere wijnworkshops. Lees meer erover hier. Beginners en gevorderden, amateurs en professionals zijn van harte welkom. In 2002 werd ik Vinoloog en sinds 2008 ben ik ook Italiaans Sommelier.
In september 2015 start ik met SWEN 5, de hoogste wijnopleiding in Nederland. Leren om te delen met jullie.
In hartje Haarlem heb ik een eigen professionele cursuslocatie in De Vijfhoek (zeer goed bereikbaar!). Het pandje is uit 1824 en ligt in het sfeervolle’ groenste straatje’ van Haarlem. Binnen vind je een geselecteerde collectie wijnen.

 

Wine me up Wine me up
Bij de Haarlemse Lisanne van Veen stroomt er hoogstwaarschijnlijk druivensap door haar aderen, en tijdens het ontbijt is ze al aan het bedenken wat zij die avond zal gaan klaarmaken in de keuken. Als fanatieke thuiskok met een lichte voorkeur voor de Aziatische keuken is ze het meest in haar element als ze lekker voor vrienden en familie mag koken. Uiteraard inclusief mooie wijnen, want sinds februari 2017 mag zij zichzelf Register Vinoloog van de Wijnacademie noemen. Als oprichter van Wine Me Up doet zij niet graag ingewikkeld over wijn. Boven alles vindt Lisanne wijn juist lekker genieten. Er valt tenslotte genoeg te ontdekken aan wijn zonder in onuitspreekbare termen en complexe wijntechnieken te verdrinken. Met Wine Me Up verzorgt zij no-nonsense proeverijen op maat, blogt ze hierover en organiseert ze wijn-events.

 

 zilt en zalig Zilt en zalig
Silvana van den Noord is samen met `Oesterman` Marcus van den Noord oprichter van Zilt en Zalig. Sinds 2007 openen zij ter plekke voor gasten vaak meer dan 15 verschillende typen oesters, maken ze blini´s met kaviaar en schenken er een frisse bubbel of cider bij. Silvana heeft sinds 2015 een Foodtruck waarmee ze op Foodfestivals en culinaire evenementen staan. Op Haarlem Foodies zal zij, met haar oog voor detail, je voorzien van reviews van (nieuwe) culiniare hotspots en de leukste Foodfestivals en evenementen die je zeker niet mag missen!
Volg Zilt en Zalig via:Facebook: Zilt en Zalig; Twitter: @oesters; Instagram: Zilt en Zalig; www.ziltenzalig.nl

 

Comments

Roep iets!