Nooit meer naar huis bij To Amuse

In Nieuws, Uit eten/drinken by Lizzy Martin

Michel Lambermon en Arjen Rector van To Amuse hebben het druk. Heel druk. Aan hun zaak aan het Donkere Spaarne 28 in Haarlem, waar ze besloten kookworkshops, kooklessen, lunches en diners verzorgen, hebben ze al hun handen vol maar dat heeft ze er niet van weerhouden een nieuw culinair avontuur aan te gaan.

In juli hopen de heren een restaurant te openen in de Zijlstraat, in het monumentale pand waar voorheen een winkel van Douwe Egberts zat. Want hoe mooi de klussen zijn die ze nu doen, ze misten toch een stijvolle plek waar ze kleine gezelschappen (i.e. tot 15 personen) het naar de zin kunnen maken maar waar je ook in je eentje comfortabel kunt zitten. En waar je zó naar binnen stapt, of het nu ochtend, middag of avond is en waar je in de stijlvolle watten wordt gelegd voor een betaalbare prijs. En waar je geen appeltaart krijgt bij je koffie maar wel een éclair die door de kok aan tafel wordt gevuld en gedecoreerd met vers fruit. Kortom, To Amuse aan de Zijlstraat moet een plek worden waar je de hele dag wilt blijven. Nooit meer naar huis dus.

In het pand aan de Zijlstraat worden 2 keukens gebouwd: 1 voor het restaurant zelf en een andere voor de externe catering opdrachten die To Amuse nu ook al doet. Voor grotere groepen die een besloten evenement willen boeken, blijft de locatie aan het Donkere Spaarne beschikbaar. De rest van Haarlem en omstreken mag straks–wat Michel en Arjen betreft- binnenlopen bij To Amuse aan de Zijlstraat 58.

In de tussentijd moet er nog wel een en ander gebeuren, dus we wensen de heren heel veel succes met de verbouwing en opening. We hopen dat we snel een éclair mogen komen eten!

Lizzy Martin

Lizzy Martin

Lizzy Martin (Oud-Beijerland, 1973) woont sinds 2004 in Haarlem, samen met haar man en haar tweelingzoons en is gek op koken, schrijven over koken, gintonic, intieme dineetjes, goede wijn, feestjes, het Spaarne, haar vrienden en gezin.
Lizzy Martin