Zocher Bar & Kitchen

Nieuw: Zocher Bar & Kitchen in het Carlton Square Hotel

In Nieuws, Reviews, Uit eten/drinken by Martin Opdam

Van een gemiddeld hotelrestaurant wordt je helaas niet echt warm. Vaak typeert het zichzelf met een grote ruimte gevuld met enorme rijen aan tafels en stoelen om alle hotelgasten te herbergen. Dat dit niet meer van deze tijd is beginnen steeds meer hotels te erkennen. In steden als Amsterdam en Rotterdam hebben verschillende grote hotels hun restaurant al omgetoverd en er restaurant van gemaakt dat ook uitnodigend is voor mensen die niet de nacht doorbrengen in het hotel.

Het Carlton Square hotel tegenover het Frederikspark heeft deze ontwikkeling in ieder geval niet aan zichzelf voorbij laten gaan en heeft haar restaurant eens goed onder handen genomen. En dat is misschien zelfs nog wel een understatement. Toen wij afgelopen vrijdag binnen kwamen bij Zocher Bar & Kitchen herkenden wij de zaak (vroeger Grand Café de la a Paix) niet meer terug.

Industrieel

Zocher Bar & Kitchen is spiksplinternieuw en heeft een industriële look met veel metaal en donker hout, inclusief bedienend personeel met bruin lederen schorten. Voordat wij aan tafel gingen besloten wij een plekje in te nemen aan de bar. In tegenstelling tot de gemiddelde hotelbar die zo enorm groot is dat je erin verdwijnt heeft Zocher een knusse bar waarbij je, als je langs de barman kijkt, de koks aan het werk ziet in de open keuken.

Zocher Bar & Kitchen

Zocher Plateau en Burgers van de Grill

In plaats van een voorgerecht namen wij met z’n 4-en een “Plateau Zocher”. Voordat wij het wisten werd de bar vol gezet met houten plankjes met daarop o.a. Haarlemse worst van Olijck, kaasjes van Bourgondisch Lifestyle en Pulled Pork met huisgemaakte BBQ-saus. Top!

De hoofdgerechten komen allemaal van de grill. Hierbij is er keuze uit vlees, vis en gevogelte. Ik was in de stemming voor een burger dus nam de Big Zocher, een beste unit van 200 gram Iers Grablond rund. Anderen namen de Steak Frites Tournedos en de Haarlem Burger.

De hamburger was lekker! Een grote burger met sappig vlees, prima toppings en hoewel de burger naar mijn smaak te rood was, was deze toch erg smakelijk. Ook de geserveerde frietjes waren lekker en vielen de andere gerechten goed in de smaak.

Voor Zocher Bar en Kitchen lijkt wat mij betreft het doel bereikt. Een hotelrestaurant maken waarbij je het gevoel hebt dat je niet in een hotel bent. Het enige moment dat je hieraan herinnerd wordt is wanneer je door de lobby van het hotel heen moet om naar het toilet te kunnen. Maar, je wordt op dit loze momentje wél steevast begroet door de receptioniste.Zocher Bar & Kitchen

Locatie en openingstijden

Zocher Bar & Kitchen

Baan 7 (Houtplein)

2012DB Haarlem

Open van 07:00 – 01:00 uur

 

Martin Opdam

Oprichter at Chattable
Martin Opdam is mede-oprichter van Chattable. Chattable is een nieuw social dining platform voor mensen die lekker uit eten willen maar geen gezelschap hebben om mee uit eten te gaan. Bijvoorbeeld wanneer je op (zaken)reis bent of zelf geen zin hebt om te koken. Chattable brengt je samen met andere alleen-eters voor een leuk gesprek en lekker eten.De apps voor iOS en Android zijn pas nét gelanceerd,en nu al genomineerd voor een Dutch Interactive Award. Chattable wordt op dit moment uitgerold in Nederland en is al beschikbaar in Haarlem. Waar wacht je nog op? Nieuwe mensen ontmoeten was nog nooit zo makkelijk!