Licor 43 Orochata

Nieuw: Licor 43 Orochata, het geheim van Zuid-Spanje

In Dranken, Nieuws, Shopping by Arianna Ardia-Wenink

We kunnen deze zomer aan een gloednieuwe likeur nippen: Licor 43 Orochata. Het bevat Licor 43 Original en is geïnspireerd op de verfrissende, regionale specialiteit horchata gemaakt van aardamandelmelk. Wat je kunt verwachten van deze unieke nieuwkomer? Een verrassende, mediterrane smaak die je voor heel even in Zuid-Spanje doet wanen. Licor 43 Orochata is vanaf medio augustus in Nederland verkrijgbaar.

Het Spaanse familiebedrijf Diego Zamora, dat ons in de jaren zestig kennis liet maken met Licor 43 Original, brengt ons nu een lichte, zijdezachte likeur: Licor 43 Orochata.

Het gouden geheim uit Zuid-Spanje

Wie wel eens op vakantie in Valencia is geweest, herinnert zich vast de kleine stalletjes waar horchata wordt geserveerd. Deze shake-achtige drank gemaakt van aardamandelen, water en suiker is een echt zomerdrankje dat verkoeling brengt op een warme dag. Aardamandelen zijn van nature zoet en hebben een nootachtige smaak. Toch zijn het geen noten, maar knolletjes (van de Cyperus Esculentus plant) die onder de grond groeien. Horchata is onlosmakelijk onderdeel van de Zuid-Spaanse cultuur, waardoor de keuze voor horchata als inspiratiebron voor een nieuwe Licor 43 likeur snel was gemaakt. Achter de naam van de nieuwe likeur  gaat een mooie legende schuil. Bij een bezoek aan Valencia kreeg koning van Aragon Jaime I een glas horchata aangeboden door een jong meisje. Op de vraag wat het was, antwoordde zij “het is aardamandelmelk” (leche de chufa), waarop de koning reageerde: “Dit is geen melk, dit is goud, lief meisje!” (oro=goud; xata=lief meisje), en zo is de naam Licor 43 Orochata ontstaan.

Lichte en zijdezachte likeur

Licor 43 Orochata biedt een unieke smaakbeleving. Deze zijdezachte likeur heeft een plantaardige basis waardoor het een lichte likeur is. Daarnaast brengt de toevoeging van Licor 43 Original kruidige, mediterrane tonen in de smaak terug. Anders dan klassieke creamlikeuren, die ervaren kunnen worden als zwaar en lobbig, is Licor 43 Orochata licht en laat het geen ‘laagje’ achter op de tong. Met deze innovatieve samenstelling brengt Licor 43 een geheel nieuwe drank in de likeurencategorie. Door haar lichte karakter is Licor 43 Orochata een ideaal aperitief. Zet Licor 43 Orochata voor de ultieme smaakbeleving een paar uur in de ijskast, schud daarna de fles en schenk het over ijs: eenvoudig en overheerlijk!

One brand, two expressions

Licor 43 Original is de meest gedronken likeur in Nederland. Sinds de familie Zamora meer dan vijftig jaar geleden hun beroemde Licor 43 Original ontwikkelde, hebben zij zich volledig toegelegd op het perfectioneren van de drank en het bewaken van de familietraditie die Licor 43 Original zo duidelijk kenmerkt. Nu introduceren zij het allereerste zusje: Licor 43 Orochata, waarmee zij de typisch Spaanse Pura Pasiónmet de wereld delen. “Ook Licor 43 Orochata is doordrenkt van Spaanse traditie en trots”, aldus Roderick Verplanken, marketeer bij Maxxium Nederland B.V. “Net als bij de introductie van Licor 43 Original vele jaren geleden is de unieke smaak lastig te omschrijven, je moet het echt zelf ervaren en ontdekken. De reacties op de smaak tot nu toe zijn heel positief!” De likeur is verpakt in een mooie, parelmoeren, gecoate fles versierd met een door een Spaanse kunstenaar ontworpen mozaïek design. Vanaf medio augustus is Licor 43 Orochata breed verkrijgbaar bij Nederlandse slijterijen, groothandels en horeca. De adviesprijs bedraagt € 18,99 voor een fles van 0,7L en € 26,99 voor een fles van 1L. Het heeft een alcoholpercentage van 16%.

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)