Nieuw aan het Spaarne: Toost Bar & Kitchen

In Uit eten/drinken by Lizzy Martin

De locatie heeft Toost in ieder geval al mee: terras met uitzicht op het Spaarne, met drukbezochte buren als Nobel en Tante Saar. Als het zonnetje schijnt zit je daar perfect want je kan ongegeneerd mensen en bootjes kijken terwijl je ook nog eens een lekker kleurtje meepakt.

Op de plek waar voorheen Sushiman zat, opende onlangs Toost Bar & Kitchen. Eigenaar Alexander van Dam (overigens nog maar 25 en nu al eigenaar van 3 horecazaken in Haarlem, dan klopt je hart wel heel hard voor de horeca) zag zijn kans schoon toen het pand vrij kwam en maakte er een sfeervolle zaak van, met veel bruin- en goudtinten, een opvallende gouden sterrenmuur en een paar prachtige antieke koffiemachines. En die koffie, daar is hij maar wat trots op, want wie kan er nu zeggen dat hij een eigen merk koffie heeft? Alexander dus.  En als hij nog 2 dingen moet noemen waarvoor je naar Toost moet komen, noemt hij de tartaar van tonijn met vadouvan mayo en de drie verschillende lekker grote hamburgers met truffelmayonaise, of de Amerikaanse burger of de Italiaanse burger met mozzarella. Maar het liefst heeft hij het over de ongedwongen sfeer; je kan bij Toost binnenstappen voor borrel, een hapje of een compleet diner. Niks moet, alles mag.

Verder kan je bij Toost terecht voor een ontbijt, lunch en een diner met wat kleinere porties zodat het betere borrelwerk niet in het gedrang komt. Toost serveert een rechtdoorzee GinTonic, veel verschillende wijnen, oesters, tonijn, tosti’s en dus die eigen koffie.

Wij van Haarlem Foodies vinden Toost een fijne plek!

Lizzy Martin

Lizzy Martin

Lizzy Martin (Oud-Beijerland, 1973) woont sinds 2004 in Haarlem, samen met haar man en haar tweelingzoons en is gek op koken, schrijven over koken, gintonic, intieme dineetjes, goede wijn, feestjes, het Spaarne, haar vrienden en gezin.
Lizzy Martin