Nederlandse gin

Nederlandse gin beste van de wereld

In Dranken, Nieuws by Arianna Ardia-Wenink

De gin van de Dordtse jeneverstokerij Rutte is in de Verenigde Staten uitgeroepen tot allerbeste van de wereld.

Drie producten gingen er met dubbelgoud vandoor. Het betreft zowel de Dry Gin als de Dry Gin met selderij. Ook de Hollandse jenever Oude Simon ging er met dubbelgoud vandoor. Dat meldt De Telegraaf.

Populair drankje

Op de jaarlijkse beurs van de Wine & Spirits Wholesalers of America werden de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. De timing van de Dordtse jeneverstokerij is uitstekend. Gin wordt veelal gebruikt in cocktails en maakt momenteel een indrukwekkende opmars.

Gintonic is in korte tijd in ons land tot een van de populairste drankjes uitgegroeid. Vijf jaar geleden werd in Nederland nog 425.000 liter gin gedronken. Dit jaar stijgt dat naar verwachting tot een consumptie van 750.000 liter. Dat is 75% meer.

Rutte is een bedrijfsonderdeel van de bekende distilleerderij De Kuyper in Schiedam. Het bedrijf is wereldwijd marktleider in likeuren. Volgens topman Mark de Witte is het drankje een blijvertje.

In Nederland komen de prijswinnende gins later dit jaar op de markt.

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)