restaurant Morris

Morris, terug naar de basis en Bourgondisch genieten

In Nieuws, Reviews, Uit eten/drinken by Claudia

Wie wil tafelen aan lange tafels met vrienden, gaat naar restaurant Morris aan het Spaarne in Haarlem! Want daar eet je samen een Rib Roast van 500 gram. Hier doe je aan Bourgondische shared dining, in een industriële sfeer met veel hout en street art aan de muur. Je krijgt een hele vis of een goed stuk vlees op een houten plank. Alles van de grill. Dat is terug naar de basis, hét concept van Morris.

restaurant Morris aan het Spaarne

Restaurant Morris 

restaurant Morris aan het Spaarne

Restaurant Morris 

Het concept werd bedacht door Max Caminita en Floris Hilterman. Plak hun voornamen aan elkaar en whalla, Morris was geboren. Na een verbouwing openden zij dit jaar (2017) de deuren van hun toffe restaurant. Het vriendelijke personeel legt alles uit over het nieuwe concept. Hoe je kan bestellen, wat je kan delen en hoeveel gram vlees of vis je krijgt en waar je dat terugvindt op de menukaart. Over de sides met daarbij de tip “neem niet teveel want je kan altijd later bijbestellen’’. Afhankelijk met hoeveel personen je wilt delen, bestel je bijvoorbeeld 800 gram Picanha of de Dorade van 600 gram met – als je nog meer smaak aan je vlees wilt geven – een sausje erbij. Wij mochten de Zeebaars proeven en die was heerlijk. Wel zelf fileren, want dat hoort ook bij ‘terug naar de basis’. Je bent lekker bezig! Wil je liever vega? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een parelpasta. En daarbij eet je de sides & snacks zoals rode coleslaw, gegrilde courgette, bierbitterballen of bietensalade. Ze serveren friet van Friethoes, de biologische winkel in Haarlem, waar de friet onbehandeld en ambachtelijk is. Alles met huisgemaakte mayonaise, waar deze Foodie heel blij van werd. Vooraf is er brood met huisgedraaide kruidenboter en olijfolie met daqqakruiden. Gewoon goed eten, keuze genoeg en voor ieder wat wils.

restaurant Morris

Restaurant Morris

Restaurant Morris

Restaurant Morris

Kom je met een groep, dan kan je hier prima terecht aan de lange tafels en hoge barkrukken. Wil je wat rustiger zitten, dan loop je door naar achteren en neem je plaats in een nis of aan een 2-persoons stoere houten tafel. Er klinkt muziek uit de grote boxen, en achterin werp je deels een blik in de keuken of je hebt zicht op de gezellige bar. De keuken sluit pas om 23.00 uur, dus laat tafelen is mogelijk en daarna blijft de bar nog open. Er is een uitgebreide drankenkaart met veel mixers. Drink een lekker biertje of sluit af met een goede kop koffie. Ze serveren de koffie met een dubbele shot espresso en dat proef je.

Restaurant Morris

Restaurant Morris

Morris is een top hotspot. Voor de Bourgondische levensgenieter, voor foodies die van lekker eten en drinken houden. Ook fijn, ze hebben buiten een gezellig terras met heaters en uitzicht op het mooie Spaarne. Voor een stoere lunch of diner, bij dit restaurant moet je zijn.
Of zoals Morris zelf zegt: Till we meat!

 

Morris contactgegevens

Spaarne 36
2011 CJ Haarlem
restaurantmorris.nl
Facebook.com/morrishaarlem

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 12.00 – 1.00 uur
Keuken open tot 23.00 uur

Claudia

Claudia

Haarlemfoodie Claudia woont al jaren in Haarlem. In 2018 verlaat zij deze mooie stad maar zal regelmatig voor ons blijven bloggen in de rubriek "op visite bij... " omdat zij niet zonder Haarlem kan. Naast haar werk bij een grote gemeente is zij gastblogger, en schrijft korte verhalen en gedichten onder haar eigen naam Een stukje Claudia. "Leven in een grote stad als Haarlem betekent inspiratie. Regelmatig ontdek je een nieuwe hotspot, er zijn mooie culinaire evenementen, veel restaurants, gezellige bars en terrassen. Het is heerlijk om uit eten te gaan, een wijntje te drinken of om de beste koffie/thee /lunchtenten te bezoeken en daarover te schrijven." Claudia is actief op Instagram en Facebook waar ze regelmatig foto's deelt over haar leven. Haar doel is om mensen blij te maken met haar versjes, leuke hotspots en haar zoektocht naar het leven op het platteland. Dat lukt aardig. "Als ik iemand een lach op het gezicht tover, ben ik ook een gelukkig mens".

Instagram en Facebook: Eenstukjeclaudia
Claudia