Barista Café Haarlem

Morgen open: Barista Café Haarlem

In Nieuws, Shopping, Uit eten/drinken, Uncategorized by Arianna Ardia-Wenink

Wij van Haarlem Foodies hebben alvast een kijkje in Barista Café Haarlem genomen, de chef Kuno ontmoet en de eigenaar Jan Willem van Rijn voor jullie geinterviewd. Lees gauw verder en ga snel zelf kijken!

Waarom Barista

“Barista Café is een bedrijf met meerdere filialen. Waarom deze naam? Een barista is de chefkok van de ‘koffiekeuken’. Een vakman of-vrouw die de lekkerste smaken uit de espressobonen weet te halen. Een barista is een kunstenaar. Met de beste apparatuur, ingrediënten en de ‘personal touch’ van de barista ontstaan de mooiste motieven van melkschuim in de crèmelaag van je espresso. Bij Barista Café hebben wij van koffie onze specialiteit gemaakt. De naam ‘Barista Café’ was onvermijdelijk.”

De koffie

Barista Café Haarlem“Het begint allemaal bij een nog groene koffieboon. Het branden gebeurt bij de koffieleverancier. Een melangeur stelt de beste bonencombinatie samen. Alleen Ethiopische koffie of ook een deel uit Brazilië zoals de Bocca Gusto Blend.”

“Met de gecreëerde melange gaan wij aan de slag. De beste maalfijnheid, een goede doorlooptijd, de juiste dosering, een perfecte afstelling van onze machine, een constante watertemperatuur, een constante druk én een flinke dosis passie zorgen voor de perfecte espresso.”

“Dan neemt Barista Café de espresso nog een stapje verder en zo komen wij tot een kleurrijke variatie aan koffies.”

Barista Café Haarlem“Hierboven zie je De Bocca Gusto Blend is een Arabica-koffie met een volle smaak door het fruitige van de Ethiopische koffie en het zoete van Braziliaanse koffie. De combinatie geeft deze blend een frisse draai en een mooie vol zoete afdronk. Met de Panamaria boon (100% Arabica) van Boot Koffie waan je je in Panama. Deze aromatische koffie heeft een lichte citrus afdronk, is licht zoet met chocolade ondertonen en tegelijk mild, vol en romig. We gebruiken de Bocca Gustio voor de espresso en de Boot Koffie  voor de lungo.”

“Ohh… deze machine laat mijn hart kloppen! Ik ben er zo trots op!”

Barista Café Haarlem
Barista Café Haarlem

De menukaart

“Onze specialiteit is onze koffie. En de koekjes die wij bij de koffie geven.”

“Verder.. Ik weet niet waar ik moet beginnen… Bij de taarten! We hebben 10 soorten taarten, de ene lekkerder dan de andere. Een paar soorten noemen? De Carrot Cake, de New York Style Cheesecake… we hebben ook de Red Velvet Cupcake (een soort muffin met rabarber), de Lemon en de Granola Bar.. de suikervrije en glutenarme Kokos Granaatappeltaart. En de appeltaart natuurlijk, die was sinds de opening van de eerste Barista Café in Alphen aan de Rijn superpopulair.”

Barista Café Haarlem“Ik ben zelf een fan van ons brood: grof boerenbrood en speltbolletjes. Een van onze topgerechten is de Club Barista met appelstroop, carpaccio, oude kaas, komkommer, tomaat, kappertjes en bosui. We gaan ook de Club Groen krijgen: met roomkaas, gegrilde groenten en komkommer.We hebben een aparte kaart voor klanten die allergieën hebben. Op ons menu wordt ook aangegeven of een product noten bevat. En een aparte kaart voor zwangere vrouwen. We vergeten de kleintjes niet, met onze Barista Kids producten. Neem een kijkje op onze menukaart.”

De sfeer

“Zodra je bij Barista Café over de drempel stapt komt de geur van verse koffie je tegemoet.  Bij ons heb je het gevoel dat je thuis komt. Onze huiselijke sfeer nodigt uit om rustig een boekje te lezen, gezellig te lunchen of iemand te verrassen met een high tea. De zondag te beginnen met een ontbijtje, van onze huisgemaakte appeltaart te genieten of zelfs op je gemak in te loggen op ons draadloos netwerk. Laagdrempelig is wat wij zijn. Koffie is onze kracht.”

Barista Café Haarlem

04Barista Café Haarlem

Barista Café Haarlem

“Ik ben zo blij en zo trots: dit is een droom die uitkomt. Ik heb een pure passie voor koffie. Mijn café starten is ongelooflijk. En dan ook nog in Haarlem! Ik kom uit Noordwijk. Ik heb altijd gezegd: ik ga alleen naar een stad als het Haarlem is. Jaren geleden was ik hier op bezoek en meteen verkocht door de gemoedelijke sfeer, de aandoenlijke gevels, het feit dat Haarlem zo’n fijne winkelstad is. Met een geweldig gastronomisch aanbood. Het is voor mij een eer om daar deel van uit te maken.”

Barista Café Haarlem

Eigenaar Jan Willem van Rijn

Barista Café Haarlem is het negende filiaal in Nederland. Achter mij zie je Kuno, Barista Café’s Nederlandse master chef. Elk halfjaar maakt hij een nieuwe menukaart voor alle filialen. Als er een nieuw filiaal in het land opent, komt Kuno twee weken langs om te zorgen dat alles perfect is, het team in te werken en tips te geven. Naud zal de chef van het Haarlemse café worden.

Barista Café Haarlem

Chef Kuno

Barista Café Haarlem in de toekomst

Ik zou ooit graag “het Haarlemse” willen benadrukken. Ik denk bijvoorbeeld aan lokaal inkopen. Verse munt bij een Haarlemse collega, Jopen bier schenken, een Frans Hals week of gerecht…Maar nu eerst nog een paar uur keihard doorwerken om morgen open te gaan.
Barista Café HaarlemLeuk jullie gesproken te hebben, Haarlem Foodies, en uiteraard tot ziens heel binnenkort ;-).

Barista Café Haarlem

Adres

Grote Houtstraat 165
http://www.baristacafe.nl/
haarlem@baristacafe.nl

Openingstijden

maandag 09.00 – 18.00
dinsdag 09.00 – 18.00
woensdag 09.00 – 18.00
donderdag 09.00 – 19.00
vrijdag 09.00 – 19.00
zaterdag 09.00 – 19.00
zondag 10.00 – 17.00

[Foto’s: Haarlem Foodies]

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)