Mogador

Mogador in Haarlem tweede allerleukste koffietent van ons land

In Dranken, Nieuws, Reviews, Uit eten/drinken by Arianna Ardia-Wenink

Weinig is fijner dan de halve dag vertoeven in een fijne koffietent met eindeloos veel bakkies. LINDA.nieuws heeft acht toptenten door heel Nederland op een rijtje gezet. En wie staat er op nummer twee? “Onze” Haarlemse Mogador!

LINDA’s allerleukste koffietent van ons land top 8

1. Man Met Bril Koffiebar – Rotterdam
Man Met Bril is dé koffie-hotspot van onze bruisende havenstad Rotterdam. En naast koffie hebben ze ook nog gigantisch lekkere ontbijtjes, lunchgerechten en andere zoetigheid. Er is genoeg plek om met een laptop aan de slag te gaan, internet, elke dag vier kranten, een hoop gezelligheid en je kunt dagelijks tot 18.00 uur binnenlopen. Vanaf je stoel kun je zien hoe de man met bril (of iemand anders) zelf koffie brandt en hem álles vragen over de inhoud van je kopje.

Schermafbeelding 2015-10-20 om 14.05.33

2. Mogador – Haarlem
Bij deze fijne koffiebar aan de Botermarkt kunnen koffieliefhebbers hun hart ophalen, want het zwarte vocht dat ze hier schenken komt van Bocca en is gigalekker. Daarnaast kun je er kunst kopen of een fixed bike; net wat er aan de muur hangt. Er zijn slechts achttien plekken, dus de hele dag is het er gezellig druk.

Mogador, Haarlem 1

3. Black and Bloom – Groningen 
Bij Black and Bloom is het net of je in je eigen huiskamer zit: je voelt je er zo thuis. Koffieprofessor Gerben serveert alle mogelijke soorten koffie en heerlijke taarten en koekjes. Ook leuk: elke donderdagavond kun je er terecht voor COFFEE & GAMES. Neem je eigen spellen mee of gebruik een van de spellen die voor je klaar liggen.

Black and Bloom, Groningen 1

4. Lot 61 – Amsterdam
Lot 61 vind je midden op de Kinkerstraat en het is een plek waar veel Amsterdammers elke dag naartoe fietsen voor hun dagelijkse shot koffie. De Australische Adam en Paul runnen de fijne tent en de naam van de zaak is eigenlijk een ode aan hun thuisland: een ‘Lot’ is het stuk land waar koffie vandaan komt, en 61 is het landnummer van Australië. Naast ‘gewone’ koffie is de ijskoffie een absolute aanrader.

Lot 61, Amsterdam 2

5. Crusio – Bergen op Zoom
Crusio is één van de oudste ijszaken die ons land rijk is en naast meer dan tweehonderd smaken ijs serveren ze ook keilekkere koffie. Maar er is meer dan dat: de ervaren barista’s flansen verdraaid mooie cappuccino’s in elkaar, zetten thee met blaadjes uit het Verre Oosten én serveren versgebakken taart. Het is een prima plek om jezelf even lekker te trakteren op een ijsco en een bakkie, want zoals de medewerkers het zelf zeggen: het is altijd Crusio-weer!

Schermafbeelding 2015-10-20 om 15.35.28

6. The Village Coffee & Music – Utrecht
In de oude Utrechtse gevangenis kunnen brave burgers terecht voor een bak kwaliteitskoffie en lekkere deuntjes. Maar ook voor ontbijt, lunch, borrelhappen en diner ben je hier aan het juiste adres. Fijn: The Village heeft een eigen bakkerij, dus het ruikt hier de hele dag door naar vers brood. En bij mooi weer kun je hier perfect met grote groepen terecht aan de lange houten tafels.

Schermafbeelding 2015-10-20 om 15.49.07
(foto: Daantje Bons/Madame Clique)

7. Lucifer – Eindhoven
Voor een dampende bak cafeïne moet je in het zuiden van ons land naar Lucifer. Na een dag winkelen (of als je deze week de Dutch Design Week hebt bezocht) is het dé plek om met een cappuccino en wat lekkers bij te komen. Voor in de zaak vind je een lange tafel aan het raam, waar je de hele dag kunt wegdromen en staren naar alles wat voorbijloopt op straat.

Schermafbeelding 2015-10-20 om 16.11.39

8. Bairro Alto – Nijmegen
Achter de Grote Markt vind je deze fijne tent, waar het altijd ruikt naar koffie en vers gebakken taart. De sfeer is fijn en vanaf je stoel kun je zien hoe je cappuccino wordt geschonken en hoe de taarten worden gebakken. Ook kun je hier heerlijk lunchen: ze serveren soep, allerlei belegde broodjes en lekkere salades.

Bairro Alto, Nijmegen 1

 

[Bron: tekst en foto’s van LINDA.nieuws, Featured photo: Cargocollective]

 

Jouw koffie-hotspot in Haarlem

Laat onder dit bericht een reactie achter met jouw gouden tip en wie weet nemen we ‘m mee in onze koffietentenlijst Haarlem.

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)