Kweekcafé

Lunchen in een kas, het Kweekcafé

In Reviews, Uit eten/drinken by Claudia

“Juffertje in het groen”, zo voel ik mij wanneer ik de Haarlemmer Kweektuin in Haarlem Noord binnenloop. Hier komt rust samen met gezelligheid, een plek voor jong en oud, een echt stadspark.

We volgen het bordje ‘Welkom bij het Kweekcafé’ langs de kleine dierenweide tot aan de voormalige timmerwerkplaats, waar sinds november 2016 het Kweekcafé zit. Wij van Haarlem Foodies zijn hier uitgenodigd om te komen lunchen.

Kweekcafé

Foto: Claudia van Haarlem Foodies en Eenstukjeclaudia

Foto: Claudia van Haarlem Foodies en Eenstukjeclaudia

Binnen is een gezellige toonbank gemaakt van geperste frisdrankdopjes, en daarachter bevindt zich de keuken. Het Kweekcafé is leuk ingericht met gerecyclede meubels uit de oude V&D en Egelantier.

Kweekcafé

Foto: Claudia van Haarlem Foodies en Eenstukjeclaudia

We worden enthousiast welkom geheten door Brigitte. Samen met Maaike is zij de initiatiefneemster van het Kweekcafé. Na jaren plannen maken, samenwerking met diverse partijen en geld inzamelen via crowdfunding, hebben zij hun droom waargemaakt. Het resultaat mag er zijn!

In het Kweekcafé kan veel. Het is een plek voor ontmoeting en inspiratie. Hun menukaart vertelt het verhaal: “Een kiemplek voor dromen (dromers), waar eten & drinken, natuur en cultuur, innovatie en design samenkomen”. Ze werken zoveel mogelijk met biologische en lokale producten. Het is een plek voor iedereen. Gezinnen lopen graag door naar achteren, waar zich een enorme kas bevindt, aangenaam warm door de zon die erop schijnt. Kinderen vermaken zich met houten speelgoed. Op de hippe bank kan je een Cappuccino drinken of Chai Latte met Yogi Chai siroop. Dankzij wifi is het een fijne werkplek. Terwijl je ‘Hanneke’s thee’ drinkt met gember, munt en citroen, eet je huisgemaakte appel- of worteltaart of taart van andere Haarlemse foodies. Je kan er zelfs shoppen: Kweekdesign verkoopt er ambacht en design uit Haarlem en omgeving, gericht op duurzaamheid. Wat dacht je van lampen gemaakt van oude melk- en sapjerrycans? Ze hangen in het Café en zijn te koop.

Als lunch krijgen wij de Proeverij Trio van 3 rijk belegde kleine bruschettes én het Kweekplankje met ook 3 bruschettes en een kleine soep naar keuze. Alles wordt geserveerd op een stoere houten plank. Combinaties van biet en geitenkaas, humus onder gegrilde groenten en een vegetarische tonijnsalade op basis van soja. Het soepje is van Raapsteel en Meiraapknol.

Kweekcafé

Foto: Claudia van Haarlem Foodies en Eenstukjeclaudia

kweekcafé

Foto: Claudia van Haarlem Foodies en Eenstukjeclaudia

We proeven eerlijke en pure smaken. Het kan bijna niet anders, de verse producten zijn vanochtend geoogst van de akker bij de buren. Onze smaakpapillen genieten! De lunch is heerlijk en vult goed, en de bediening is vriendelijk. Wij mochten lunchen, maar wil je er ontbijten? Ook dat is mogelijk met het Kweekontbijtje. Voor de kleintjes verkopen ze ijsjes (85% fruit), appelsap van appels uit de regio en kabouterlimonade en wat dacht je van een boterham met chocopasta? En ben je na een werkdag even toe aan ontspanning, dan kan je een wijntje of speciaal biertje bestellen met keuze uit  Hemelswater, Gulpener en Jopen. Of geniet samen van een heerlijke borrelplank of bitterballen. Alles tegen eerlijke prijzen. Het is er goed toeven. Het Kweekcafé staat voor genieten, plezier, eerlijk en bewust. Ze maken het meer dan waar!

Kweekcafé

Foto: Claudia van Haarlem Foodies en Eenstukjeclaudia

 

Adres

Het Kweekcafé
Kleverlaan 9, achter de dierenweide
Haarlem, Haarlemmer Kweektuin
Facebook.com/kweekcafe

Openingstijden
Woensdag tm donderdag 8:30-17:00 uur, Vrijdag 8:30-19:00, Zaterdag en zondag 9:30-19:00 uur.
Ook op maandag en dinsdag of in de avonden beschikbaar voor bijeenkomsten en activiteiten

 

Claudia

Claudia

Haarlemfoodie Claudia woont al jaren in Haarlem. In 2018 verlaat zij deze mooie stad maar zal regelmatig voor ons blijven bloggen in de rubriek "op visite bij... " omdat zij niet zonder Haarlem kan. Naast haar werk bij een grote gemeente is zij gastblogger, en schrijft korte verhalen en gedichten onder haar eigen naam Een stukje Claudia. "Leven in een grote stad als Haarlem betekent inspiratie. Regelmatig ontdek je een nieuwe hotspot, er zijn mooie culinaire evenementen, veel restaurants, gezellige bars en terrassen. Het is heerlijk om uit eten te gaan, een wijntje te drinken of om de beste koffie/thee /lunchtenten te bezoeken en daarover te schrijven." Claudia is actief op Instagram en Facebook waar ze regelmatig foto's deelt over haar leven. Haar doel is om mensen blij te maken met haar versjes, leuke hotspots en haar zoektocht naar het leven op het platteland. Dat lukt aardig. "Als ik iemand een lach op het gezicht tover, ben ik ook een gelukkig mens".

Instagram en Facebook: Eenstukjeclaudia
Claudia