Aangenaam

Lunch en ontbijt nu verkrijgbaar bij Aangenaam

In Nieuws, Reviews, Uit eten/drinken by Nick Ferrara

Aangenaam in de Kleine Houtstraat serveert eerlijk, biologisch en dier- en milieuvriendelijke diners sinds 2006. Misschien ben je er al eerder voor een diner geweest maar wist je dat ze nu ook open zijn voor lunch en ontbijt?

Dat Restaurant Aangenaam in Haarlem een lekker restaurant is en staat voor biologisch, verantwoord en vooral heel lekker eten had ik al gehoord maar ik was er nog nooit geweest. Afgelopen weekend ben ik samen met twee andere Haarlem Foodies uitgenodigd om de nieuwe lunchkaart bij Restaurant Aangenaam uit te proberen. Sinds 21 maart 2016 kun je namelijk bij Restaurant Aangenaam niet alleen terecht voor een heerlijk diner, maar is het restaurant ook iedere dag geopend voor ontbijt en lunch.

Of ik Restaurant Aangenaam eens wilde proberen? Ja hoor, natuurlijk wil ik dat!

Restaurant Aangenaam heeft als doel om smakelijke gerechten te bereiden met producten die op een verantwoorde manier zijn verkregen dus met verantwoorde keuzes voor mens, dier en milieu. Restauraant Aangenaam staat bekend om verse streekproducten, zoals biologische groenten, fruit en vlees. Niet alleen het eten is biologisch, maar ook de wijn, bier, koffie en thee zijn dat.

Producten Aangenaam

De sfeer is in het restaurant is warm en relaxed. Je voelt je er meteen thuis.

Onze Aangename Lunch

We werden verrast met een proeverij van het nieuwe menu en waren onder de indruk.

We begonnen met de keuze uit een selectie van Bionade dranken. Ik had het vlierbesdrankje, dat nieuw voor mij was, lekker!

De eerste proeverij: een broodje cheddarkaas uit de oven met rode uienchutney, rucola en walnoten. De rode uienchutney was echt verrukkelijk, zoals ook mijn twee tafelgenoten ook zeiden. Toen kwamen twee soorten kroketten. De eerste, naar mijn mening, was een vrij gewone rundvleeskroket. Maar de tweede was wel iets anders: een bijzonder smaakvolle groentekroket.

Kroketten Aangenaam

Daarna kwam de soep, normaal gesproken ben ik geen “soepmens” maar deze geroosterde paprika-tomatensoep was heerlijk. Ik zal deze zeker in de toekomst gaan bestellen.

Aangenaam

En dan een salade met fenegriekkaas, pecannoten, spinazie, zontomaten en gember-vinaigrette. De ingrediënten gingen heel goed samen en zorgden voor een verse en unieke smaak.

Salade Aangenaam

Om onze maaltijd af te maken kregen we een proeverij van de zoetigheden. Een veganbrownie, een citroen-amandelcake (vegan) en een carrotcake. We konden het niet eens worden over welk dessert het lekkerst was maar voor mij was het duidelijk: de brownie! Hij was luchtig en smaakvol. Het interessante is dat er als vetvervanger geen boter of olie in zat maar avocado. Dat proefde je niet. Je proefde alleen de overheerlijke chocola. Hij is een aanrader voor een vegan en een niet-vegan ook!.

We hebben het ontbijt niet geproefd maar het zag er goed uit en voor een eerlijke prijs. Als je zin in een licht ontbijt buitenshuis hebt, zou je Aangenaam moeten uitproberen.

Aangenaam is dagelijks open voor ontbijt, lunch en diner en bevindt zich op nummer 105 Kleine Houtstraat.

We hebben genoten van deze frisse & originele kaart.

Ben je in Haarlem nog op zoek naar een een fijn restaurant waar je terecht kunt voor een biologisch, verantwoord en vooral heel lekker ontbijt, lunch of diner? Dan zit je bij Restaurant Aangenaam helemaal goed!

Aangenaam

 

Nick Ferrara

Network Analyst at PPG Europe B.V.
Nick is an American from Pittsburgh, PA who has been living in Haarlem since 2010. He loves that laid back European lifestyle and is always looking for new things to explore both in the area and beyond.

Latest posts by Nick Ferrara (see all)