Leer mooie foodfoto’s maken tijdens ProefPark Haarlem!

In Food Events, Nieuws, Uit eten/drinken by Lizzy Martin

Je kent het wel: je hebt een fantastisch bord eten voor je staan, dat je zelf hebt gemaakt of hebt laten koken. Wat doe je dan? Juist. Je maakt er een foto van en plaatst ‘m op Facebook, Pinterest, Instagram of Twitter (zelf aanvullen met de door jou geliefde social media). En wat blijkt? Na het plaatsen van de foto blijkt die geweldige curry eruit te zien als een bak smurrie, dat malse stuk vlees lijkt van straat opgeraapt en dat zalvig romige dessert lijkt op braaksel van je jongste dochter.

Kortom, het is soms heel moeilijk om lekker eten ook lekker in beeld te brengen. Want hoe breng je over wat je zelf op je bord ziet glimmen? Hoe maak je wat heerlijk smaakt ook watertandend mooi op een foto? Haarlem Foodies helpt je daarmee tijdens onze workshop op ProefPark!

Tijdens onze gratis workshop op vrijdag 28 augustus om 19:45 laten wel vier! professionele fotografen, verbonden aan de Haarlem Photo Club, zien hoe je met je mobiele telefoon goede foto’s van eten maakt. En dat eten wordt gemaakt door een kok van Haarlem Foodies. Het mooie is dat je daarna meteen kan gaan oefenen tijdens ProefPark!

Haal dus vrijdag eerst een glaasje wijn en kom daarna gezellig kijken om 19:45, bij de demo-keuken die midden in het Kenaupark staat. Je kunt dan meteen kennis maken met de mensen achter Haarlem Foodies en da’s natuurlijk helemaal gezellig.

De Haarlem Foodie Chef  Nicoletta Tavella

Nicoletta TavellaNicoletta zal op ProefPark een heerlijk recept voor jullie bereiden. En jullie natuurlijk wat kooktips geven.

Nicoletta TavellaNicoletta heeft zichzelf verdiept in technieken en originele recepten die binnen haar familie van moeder op dochter zijn overgegaan en haar culinaire capaciteiten verfijnd met master classes bij Gambero Rosso in Rome, een sommelier diploma en vooral door ontelbare praktische experimenten. Haar grote culinaire passies zijn de klassieke Italiaanse keuken, de streekgebonden en historische recepten, de gezonde Italiaanse keuken en de internationale keuken. Ze wordt terecht gezien als culinair Italië-expert en wordt regelmatig gevraagd voor advies over de Italiaanse keuken o.a. door de Consumentenbond, tv-programma’s als Kassa! Pestotest (Vara), “De smaakpolitie” (SBS6), “Herrie in de keuken” (RTL4) en “Huisje Boompje Beestje (NTR), radioprogramma’s als “Dichtbij Nederland” (Radio 5) en “Winfrieds Woonkamer” (NTR), kranten en blogs.

Nicoletta geeft les in de klassieke, streekgebonden en – sinds kort – ook de gezonde Italiaanse keuken. Bij haar kun je terecht voor eenmalige workshops, kookcursussen van meerdere lessen, aanschuiftafels, culinair advies, schrijven van receptuur, presentatie van kookprogramma’s op video en TV, artikels over de Italiaanse keuken en meer. Ook schrijft ze over eten en wijn, o.a voor haar eigen culinaire weblogs: La Cucina del Sole (NL) en The Sunny Kitchen (EN).

Haar eerste koekbook “Antipasti” is uitgegeven door Veltman Uitgevers. Haar tweede “Cucina di casa mia – Recepten van een Italiaanse familie” uitgebracht door uitgeverij Choizes heeft in februari 2013 de 3e plek gewonnen als “Best Italian Cookbook in the World” tijdens de Gourmand Cookbook Award in Parijs. Nicoletta is ook co-auteur van het recent verschenen boek “Gewoon Gezond”. Lees onze boekreview van Gewoon Gezond en bestel het boek hier.

Nicoletta is Jamie Oliver’s Food Revolution Ambassadeur. In 2011 heeft zijn haar eigen kookprogramma over de wereldkeuken gehad op de eerste en grootste Italiaanse foodchannel, “Gambero Rosso Channel” (Sky kan. 411).

De Haarlem Photo Club Fotografen

Vier fotografen van de Haarlem Photo Club zullen jullie een gratis mobile food fotografieworkshop geven.

De hoofdspreker van de fotografieworkshop is Rob Pols, gepassioneerde Food fotograaf en fotograaf bij Rob Pols Photography.

Hij zal worden ondersteund en aangevuld door:

En mischien komt Edo van Fotostudio Edoland ook even om de hoek kijken.

Kabeliauw

Kabeljauw op een bedje van seizoensgroenten (Foto: Rob Pols voor Hotel Arena, all rights reserved)

Gin & Tonic

Gin & Tonic (Foto: Rob Pols voor Hotel Arena, all rights reserved)

Geitenkaas

Geitenkaas (Foto: Rob Pols voor for Food Day Canada, all rights reserved)

 

Tot a.s. vrijdag 28 Augustus om 19:45 bij onze demokeuken met gratis Food & Fotografieworkshop!

Chef met oesters

Chef met oesters (Foto: Stan Giling)

Lizzy Martin

Lizzy Martin

Lizzy Martin (Oud-Beijerland, 1973) woont sinds 2004 in Haarlem, samen met haar man en haar tweelingzoons en is gek op koken, schrijven over koken, gintonic, intieme dineetjes, goede wijn, feestjes, het Spaarne, haar vrienden en gezin.
Lizzy Martin