Kwijlen op Haarlem Culinair

In Food Events, Reviews by Lizzy Martin

Hoe het was op Haarlem Culinair 2015? Lees hieronder het verslag van Fabiola Bonke, eigenaar van Spanje Totaal, sherrykenner, Haarlemse en foodie tot op het bot.

“Net terug van een heerlijke vakantie en dan met ruim 24 graden met je neus in de boter vallen op HET Haarlemse culinaire evenement van het jaar. Het weer zat mee, de entourage met de Sint Bavo als decor maakte dit event,  zonder nog een hap of een slok genomen te hebben, al heerlijk.

Helaas had ik wel tijd tekort om alle aanwezige restaurants een bezoekje te brengen; en dus maakte ik een selectie op basis van speeksel bevorderende visualisatie ideeën van het gerecht.

Fabiola Bonke Haarlem CulinairWe begonnen bij Toujours voor een glaasje sauvignon blanc en ondanks de aangename kaart hadden we niet gelijk het hondje van Pavlov effect maar wel toen we doorschoven naar Wijn en Ko. We namen oesters, zalm met een licht tandoori gekruid huidje en heerlijke asian beef salad…zo lekker verfijnd op smaak gebracht…een feestje.

Hup door naar meer lekkers, vervolgden we onze weg naar Fris die dit jaar bekroond is met de Bib Gourmand door Michelin…en het Pavlov effect zette zich voort. We namen ravioli van paddenstoelen met gerookte eidooier (hoe orgineel!) en ezelsoren, Kingcrab met zeekraal, runderstaartstuk met geroosterde groenten en frietjes met sambalsaus en truffelmayonaise…mmmm…oh ja, en wat cava . 🙂

Voldaan en genekt in mijn tijdgebrek wilde ik voldaan en tevreden vertrekken totdat Pavlov mij nog een keer in de greep hield en jawel door onze Hollandse kroket van Oma Bobs maar wel in opgepimpte stijl van chorizo, garnaal en truffel.

Hierna snel met oogkleppen het terrein afgelopen en mijn weg voldaan vervolgd naar huis.

Korte samenvatting:

Toujours: aardig. Fris: lekker en mooi opgediend. Vis & Ko: heerlijk en goede bediening. Oma Bobs: altijd lekker.

Tot volgend jaar!”

Lizzy Martin

Lizzy Martin

Lizzy Martin (Oud-Beijerland, 1973) woont sinds 2004 in Haarlem, samen met haar man en haar tweelingzoons en is gek op koken, schrijven over koken, gintonic, intieme dineetjes, goede wijn, feestjes, het Spaarne, haar vrienden en gezin.
Lizzy Martin