IJssalon Garrone

IJssalon Garrone aanstaande zaterdag weer open

In Nieuws, Shopping, Uit eten/drinken by Arianna Ardia-Wenink

De zoons hebben een ’veilige opvang’ voor hun zieke moeder geregeld. Nu kan IJssalon Garrone Gelateria aanstaande zaterdag weer open gaan.

Moeder Beate Garrone (69) werd op 22 februari getroffen door een zware hersenbloeding en ligt sindsdien in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. De de ijszaak is sindsdien gesloten.  De lokale media, waaronder Haarlem Foodies, hadden de trieste gebeurtenis mede gedeeld.
Op Facebook kreeg de familie vele tientallen steunbetuigingen van Haarlemmers. Dat maakte enorme indruk op hen.

Volgens Alessandro Garrone (32) was een ding zeker. Beate zou kwaad worden als hun ijssalon in de Grote Houtstraat nog niet open ging. Maar het kon voor de familie echt niet. Ze waren er met hun hoofd niet bij.

Kliniek

Nu heeft de familie een goede kliniek gevonden voor comapatiënten in Duitsland gevonden. In Nederland bestaan dergelijke klinieken niet, zegt Alessandro.

Alessandro: ,,We kunnen onze moeder daar in ieder geval de komende maanden laten verplegen. De verzekering vergoedt dit niet dus we moeten het zelf betalen en het is niet goedkoop. Maar we hopen dat de verzekering coulant is en het later toch gaat vergoeden. Daarom zoeken we ook contact met de vader van een Nederlandse patiënte die daar ligt en die op televisie is geweest om te vragen hoe hij dat heeft geregeld. Als de ijssalon open was geweest, hadden we dit niet kunnen doen. Ik weet dat mijn moeder nog steeds boos zou zijn dat de salon niet open is, maar zo is het.”

Alessandro heeft goede hoop dat het toch nog goed komt met zijn moeder.

Geen Crowdfunding

Gaat de familie aan crowdfunding doen om de kliniek te kunnen betalen? Alessandro: ,,Nee, dat gaan we absoluut niet doen. Dat kan niet.”

Nu weer open

Nu de zoons een ’veilige opvang’ voor hun zieke moeder geregeld hebben, kan  de lekkerste ijszaak van Haarlem weer open gaan.

 

[Bron: Haarlems Dagblad]

 

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)