HOME BAKED – Yvette van boven

In Recepten, Reviews by Alexandra Besel

Op dit moment is het waarschijnlijk het meest gelezen en gerecenseerde culiboek in Nederland; Home Baked van Yvette van Boven. Alweer haar vierde boek na Home Made, Home Made Winter en Home Made Zomer. Mijn recensie.

Velen, inclusief ikzelf, hebben reikhalzend uitgekeken naar dit bakboek en we worden niet teleurgesteld. Wat een fan-tas-tisch boek. Alles wat je maar zou willen weten over bakken, of waarvan je nog geen idee had dat je het zou willen weten, vind je beschreven in 9 hoofdstukken en meer dan 200 originele recepten. ‘Soms zonder tarwe, soms zonder gluten en soms zonder suiker, maar ook vaak niet. Eigenlijk zoals het in het echte leven ook is’ schrijft Yvette.

Andere recensies vermelden de prachtige fotografie van Yvette’s partner Oof Verschuren, de gekleurde illustraties, de fijne baktips, de verrassende en toch eenvoudige recepten van zowel klassieker als nieuwe vondsten en ik sluit me daar bij aan.

(Foto: toetjesentaarten.nl)

(Foto: toetjesentaarten.nl)

Wat voor mij echter kenmerkend is voor de boeken van Yvette is haar enthousiaste en persoonlijke vertelstijl. Het lijkt alsof je bij een vriendin aan haar keukentafel zit, met een kop cappuccino en uiteraard een stuk eigengemaakte taart. Yvette deelt haar heerlijke recepten, showt ondertussen foto’s van mooie plekken waar ze is geweest of heeft gewoond, geeft baktips, laat haar nieuwste illustraties zien en knuffelt hondje Marie, die in dit boek ook niet vergeten wordt want Yvette wijdt een eigen hoofdstuk aan ‘men’s best friend’; ‘Do not forget the dog’. Ondertussen doe je heel veel inspiratie op en vooruit, we nemen nog een stukje taart.
Dat Yvette dit keer op keer weet te bewerkstelligen met haar boeken maakt voor mij in ieder geval dat zij met dikke stip op nummer 1 staat tussen de vele culischrijvers die Nederland rijk is.

De grootste uitdaging wordt nu; uitzoeken met welk recept uit het boek ik ga beginnen; de guiness & chocopotjes, de frambozenschelpjes met pistachecrème, desembrood met daslook fetavulling of toch de amandel-custardtaartjes. Het maakt niet uit waar ik mee begin. De komende maanden zal ik heel veel recepten maken uit dit boek en in ieder geval een aantal mensen daar heel blij mee maken.

Kookboek-home-baked-5

Met Home Baked heeft Yvette een klassieker geschreven die nog lange tijd de standaard zal zijn waar anderen aan proberen te tippen. Ik ben fan Yvette. Laten we nog een stukje rijstevlaai met kardamom nemen.

Alexandra

 

Home Baked – Yvette van Boven

Bestellen/Uitgeverij: Fontaine Uitgevers

Prijs: € 29,95

Volg ons!
Volg Haarlem Foodies via social media en blijf op de hoogte van de leukste eten  & drinken weetjes van Haarlem & omgeving!
facebook.com/haarlemfoodies
twitter.com/haarlemfoodies
pinterest.com/haarlemfoodies

Alexandra Besel

Alexandra Besel

Ik ben Alexandra Besel, bewust genietende Bourgondiër, kookboekenverslindster, luie moestuinierster, moeder van 3, Psychologe en Natuurvoedingsdeskundige i.o.
Ik volg geen voedsel- of dieettrends, tel geen calorieën maar probeer 80 % met onbewerkte ‘whole foods’ te koken. De overige 20 % geniet ik van koffie, cake, kaas, wijn en meer.
Ik ben de initiatiefneemster van de site Fabulous Food Fan, mijn online keukentafel waar ik recepten, tips, fijne producten en leuke adresjes deel.
Alexandra Besel

Latest posts by Alexandra Besel (see all)