wijnwinkel

Het kleinste verpakkingsvrije wijnwinkeltje van Haarlem

In Dranken, Producten, Reviews, Shopping, Uncategorized by Martin Opdam

Wanneer ik door de Barrevoetstraat fiets zie ik op de hoek met de Gedempte Voldersgracht al een tijdje een bordje achter het raam hangen waarop staat ‘Wijn, €5,50’. Ondertussen ben ik verhuisd en fiets ik niet elke dag meer door deze straat. Tot vandaag en ik mij bedacht dat ik hier toch een keer naar binnen moest. In het piepklein winkeltje ontmoette ik Bert, die eigenlijk Albert heet, en wijnen verkoopt uit de wijngaard van zijn familie in Italië.

MiniBiniWini

Het piepkleine winkeltje bestaat sinds 3 maanden en draagt de naam MiniBiniWini. Na even in mijn eentje in de winkel te hebben gestaan, ging er een houten deurtje open en werd ik vriendelijk verwelkomd door Bert. Bert vertelde dat hij op dit moment twee rode en twee witte wijnen verkoopt. De rode wijnen komen van de familiewijngaard in Italië. Om precies te zijn uit de gemeente Pramaggiore in de buurt van Venetië.

Ik koos voor de Cabarnet. Die ik ten tijde van het schrijven van dit stukje aan het proeven ben. Ik ben geen wijnkenner (liefhebber, dat wel!), dus meer dan dat ik het een lekkere wijn vind kan ik er eigenlijk niet van zeggen.

Vers getapt

Albert vertelde mij dat hij op dit moment geen gebottelde flessen Cabarnet had staan. Geen probleem! Hij pakt een fles en tapt een fles wijn voor mijn neus in. Na de kurk begint Albert met een touwtje een label op de wijn te binden. Terwijl ik een tikkeltje verwonderd naar hem sta te kijken legt Bert mij uit dat hij geen lijm gebruikt voor zijn labels zodat de fles makkelijker hergebruikt kan worden.

Verpakkingsvrij

Eigenlijk hebben wij in Haarlem onze eigen verpakkingsvrije winkel. Je hoeft alleen niet zelf de eerste fles mee te nemen. De eerste fles koop je voor twee kwartjes en zodra je de fles leeg hebt neem je gewoon de oude fles mee terug naar de winkel en ruilt deze om voor een nieuwe! Wat mij betreft een mooie manier van klantenbinding en goed voor het milieu! Albert zorgt voor de reiniging van de flessen zodat deze weer hergebruikt kunnen worden.

Wat kost dat?

De eerste fles wijn die je bij Minibiniwini koopt kost €5,50. Wanneer je de fles omruilt voor een nieuwe betaal je voor de volgende fles €5,00. Dus niet meer met je fles naar de glasbak maar gewoon terug naar de winkel.

Waar zit dat dan precies?

Mini Bini Wini

Barrevoetstraat 1 ZW
2011WL Haarlem
minibiniwini@gmail.com

Martin Opdam

Oprichter at Chattable
Martin Opdam is mede-oprichter van Chattable. Chattable is een nieuw social dining platform voor mensen die lekker uit eten willen maar geen gezelschap hebben om mee uit eten te gaan. Bijvoorbeeld wanneer je op (zaken)reis bent of zelf geen zin hebt om te koken. Chattable brengt je samen met andere alleen-eters voor een leuk gesprek en lekker eten.De apps voor iOS en Android zijn pas nét gelanceerd,en nu al genomineerd voor een Dutch Interactive Award. Chattable wordt op dit moment uitgerold in Nederland en is al beschikbaar in Haarlem. Waar wacht je nog op? Nieuwe mensen ontmoeten was nog nooit zo makkelijk!