insecten_lolly_Delibugs

Heb jij de insectenlolly’s van Albert Heijn XL geproefd?

In Nieuws, Producten, Shopping by Arianna Ardia-Wenink

Vorige week verkocht de Albert Heijn XL op het Soendaplein in Haarlem Halloween lolly’s met krekels en meelwormen. Heb jij ze geproefd? Wat vond je ervan? 

Halloween insectenlolly’s

Het bedrijf DeliBugs uit Lelystad produceerde de afgelopen maanden 30.000 lolly’s met de insecten erin voor een Haloween actie. Na veel geëxperimenteer zijn vier smaken ontwikkeld: kersen-meelworm, peer-meelworm, perzik-krekel en framboos-krekel.  De lolly’s zijn iets dikker dan ‘normale’ lolly’s, door de meelwormen en krekels die erin zitten. Met zoetstof in plaats van suiker, dus ook voor diabetici.

Insectenproducten steeds vaker aanwezig in Nederlandse schappen

Insecten worden inmiddels verwerkt in speciale hamburgers, schnitzels, balletjes, pasta en ook snoepgoed.

Al jaren worden er in ons land producten gemaakt waarin insecten zijn verwerkt. Volgens de sector stijgt de verkoop, maar exacte cijfers zijn er niet. Albet Heijn XL zette al eerder wormen, larven en sprinkhanen in het schap. Jumbo kondigde eerder dit jaar met veel tamtam aan dat het insectenburgers zou gaan verkopen. Deze liggen in een aantal filialen. De keten wil niet zeggen hoe de verkoop verloopt.

Insectenkwekers vrezen EU-eisen voedselveiligheid

De Europese Unie heeft de productie van voedsel met insecten steeds toegestaan en aangemoedigd, maar de EU wil nu dat de kwekers bewijzen dat de producten voldoen aan alle veiligheidseisen. In Nederland liggen insecten in de schappen van Albert Heijn, Jumbo, Emté en Plus. De vraag is of dat zo blijft.

Wij van Haarlem Foodies hebben deze Halloween hype gemist, heb jij de insectenlolly’s geproefd? Wat vond je ervan?
Insectenlolly Albert Heijn

Insectenlolly’s bij de Albert Heijn XL Soendaplein (Foto: Hanna Jora)

 [Bron: NOS, DeliBugs]

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)