HappyGoodFood-Jakomijn van Doorn

HappyGoodFood op Proefpark

In Healthy Food, Recepten, Shopping by Lizzy Martin

Gezond eten in huis halen, dat kan makkelijker, vond de Haarlemse Jakomijn van Doorn. Ze zag om zich heen dat mensen wel graag gezond willen eten, maar dat het hen vaak aan de tijd ontbreekt om alle gezonde ingrediënten bij elkaar te scharrelen. Wat waar haal je nou weer die ene lekkere en gezonde pasta vandaan of vind je gezonde snacks?

Jakomijn besloot het heft in eigen handen te nemen en startte eind mei met HappyGoodFood, een online winkel waar je pakketten kunt bestellen die in 1 klap je keukenkast vullen met gezonde en lekkere, biologische basisproducten voor het koken, zoals pasta, crackers, mayonaise en meel, zonder onnodige toevoegingen of geraffineerde suikers. Je kunt standaardboxen bestellen maar ook je eigen pakket samenstellen.

HappyGoodFood-Basis Box

HappyGoodFood-Basis Box

HappyGoodFood zoekt uit welke producten gezond en verantwoord zijn als basis in de keukenkast en stelt zo hun boxen samen. Producten als boekweitcrackers, kokosbloesemsuiker, speltfusilli en mayonaise zonder suiker maken onderdeel uit van de basisbox. De snackbox bevat verantwoorde lekkernijen voor iedereen: koekjes gezoet met dadelstroop, rauwe chocolade gezoet met kokosbloesemsuiker en sesam-­‐komijn knabbels zonder gekke toevoegingen zijn onder andere door de eerste selectie van HappyGoodFood gekomen. Aanvullend op de boxen biedt HappyGoodFood extra biologische producten aan als bouillonblokjes (zonder gist en suiker), havervlokken en amandelmelk. Tester Nathalie Franssen: “Je keukenkast is in één keer voorzien van pure, biologische basisproducten. Hier was ik altijd zo veel tijd mee kwijt, alles lezen, uitzoeken en dan nog op pad. Erg fijn dat ik daar nu niet meer over na hoef te denken”.

Naast een aantal standaard boxen, is er vanaf nu dus ook de mogelijkheid om je eigen box samen te stellen en dus precies datgene thuis te laten bezorgen wat jij lekker vindt. En dat kan door heel Nederland.

Als je wilt weten wat je precies voor gerechten kunt maken met HappyGoodFood ( en natuurlijk ook even proeven), kom dan aanstaand weekend naar ProefPark Haarlem. Daar zal Jakomijn samen met Haarlem Foodie Lizzy laten zien hoe lekker en simpel het is om goed voor jezelf te zorgen.

De kookdemonstraties zijn te zien op de volgende tijden:

Vrijdag 28 augustus van 19:00 – 19:30
Zaterdag 29 augustus van 17:00 -17:30, samen met Ridiculously Good
Zondag 30 augustus van 15:45 tot 16:15

En voor meer informatie over bestellen bij HappyGoodFood kan je hier terecht: www.happygoodfood.nl

Lizzy Martin

Lizzy Martin

Lizzy Martin (Oud-Beijerland, 1973) woont sinds 2004 in Haarlem, samen met haar man en haar tweelingzoons en is gek op koken, schrijven over koken, gintonic, intieme dineetjes, goede wijn, feestjes, het Spaarne, haar vrienden en gezin.
Lizzy Martin