oud & nieuw

Hapjes voor oud & nieuw

In Producten, Recepten by Arianna Ardia-Wenink

Oud en Nieuw staat alweer voor de deur. Of je met vrienden gaat borrelen, bij familie op bezoek gaat om af te tellen tot het nieuwe jaar of lekker thuis op de bank hangt met de televisie aan: het is leuk en lekker om met veel hapjes, drankjes en gezelligheid het nieuwe jaar in te luiden. 

Uiteraard zijn de klassieke oliebollen en appelbeignets niet te missen tijdens de jaarwisseling. Ga dit jaar out-of-the-box in de keuken en maak oliebollen met een twist van CookLoveShare. Deze zien er niet alleen verrukkelijk uit, maar smaken ook heerlijk.

Van hartig tot zoet

Wat voor lekkernijen ga jij nog meer maken voor Oud en Nieuw?

Een paar ideeën…

TOASTJE FORMAGGIO

Bak 500 gram in ringen gesneden rode ui in een flinke scheut olijfolie 15-20 minuten tot de uien zacht zijn. Meng 1 el balsamico-azijn en wat zout erdoor. Verdeel de uien over sneetjes geroosterd stokbrood. Leg er plakjes pecorino of gorgonzola en een zwarte olijf op.

BRUSCHETTA MARINARA

Verwarm de oven voor op 200 graden en besmeer de sneetjes bruschetta brood met een flinke laag olijfolie. Leg ze daarna in de oven en bak circa 10 minuten af totdat ze krokant en goudbruin zijn. Laat in de tussentijd de ansjovis uitlekken in een vergiet.

Haal de broodjes uit de oven en leg op een schaal of houten plank. Halveer een knoflooktentje en rasp deze op de bovenkant van de bruschetta. Verdeel de ansjovis over de broodjes, ongeveer 2 tot 3 filets per sneetje. Maak de rucola wat fijner door het te scheuren met je handen en leg een plukje op ieder broodje. Hierop schep je wat van de balsamico tomaatjes. Nog een klein snufje peper ervoor en serveer direct. De bruschetta’s hebben trouwens verder geen zout nodig,  de ansjovis is al zout genoeg.

EITJE MÉT

Kook kleine eieren of kwarteleitjes half hard, pel ze en halveer ze in de lengte. Schep er zalmeitjes op. Garneer met ringetjes bosui.

VEGA

Marineer plakken portobello minimaal 30 minuten in een vinaigrette van olijfolie, balsamico-azijn, geperste knoflook, fijngehakte dragon, zout en peper. Leg de paddestoelen op geroosterde sneetjes brood en strooi er geschaafde parmezaan of pecorino over.  Ook lekker met truffelbrie.

 

Nog meer feestelijke hapjes 

Neem een kijkje op Allerhande.nl of op 24kitchen voor inspiratie.

 

 

 

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)