The Louisiana logo

Haarlem Foodies proeft vast bij The Louisiana Lobster Shack

In Reviews, Uit eten/drinken by Martin Opdam

The Louisiana Bar

The Louisiana Bar

Zoals wij eerder deze week al lieten weten is the Louisiana Lobstershack tijdens Haarlem Jazz geopend voor een sneak peek met een beperkte kaart om alvast de sfeer te proeven van dit nieuwe restaurant. Haarlem Foodies was er natuurlijk bij om de eerste gerechten vast uit te proberen.

 Wow! Wat een mooie zaak is dit geworden. Wie vroeger wel eens in café de Vrienden is geweest weet niet wat hem of haar overkomt. De zaak heeft een grote verbouwing achter de rug waarbij alleen de vloer intact is gebleven. Wanneer je The Louisiana binnenkomt voel je je gelijk op je gemak. Dat de zaak klein is zie je terug aan de tafels, deze zijn wat aan de krappe kant. Op zich natuurlijk niet erg maar nodigt alleen niet uit om lang te tafelen. De hoge tafels bieden meer ruimte en ook aan te bar is ruimte genoeg.

Vanwege de tijdelijke opening hanteert The Louisiana een beperkte kaart. Een juiste keuze om gasten op een leuke manier kennis te laten maken met de signature dishes van The Louisiana. Wij waren al wat aan de late kant en hadden geen zin meer om met de kreeft aan de slag te gaan. Daarom kozen wij voor de Gumbo en de Big Easy Burger. Fausto Albers (de eigenaar) vertelde ons dat wanneer het restaurant officieel opent de broodjes zelf gebakken worden en dat er aan de Gumbo nog geschaafd wordt.

Menu The Louisiana

Menu The Louisiana

Een stel aan de bar bestelde wel de kreeft. Toen deze op een grote houten plank werd opgediend begon ik toch wel een beetje te twijfelen aan mijn keuze. Had ik niet toch voor de kreeft moeten gaan? Nergens voor nodig. De Big Easy Burger en de Gumbo werden opgediend en zagen er uitstekend uit. De gumbo was goed gevuld en de burger was goed op smaak met lekkere toppings. Het broodje laten wij even achterwege en moeten noodgedwongen nog een keer proeven wanneer het restaurant officieel opent. Wel vond ik dat de Gumbo niet genoeg was om mijn honger te stillen.

Na het eten besloten wij nog één drankje te doen aan de bar. Wederom ben ik er achter gekomen dat ik daar niet zo goed in ben en zijn wij uiteindelijk een aantal cocktails verder naar huis gegaan.

Conclusie: Deze jongens weten wat ze doen en de zaak klopt gewoon. Naast het eten is de bar een uitstekende plek om ‘s avonds naartoe te gaan voor een premium cocktail. Wij wachten even met een ‘echte’ review en het proeven van de kreeft tot de zaak officieel opent en dat is op 5 september aanstaande.

The Louisiana Lobstershack
Zijlstraat 21
2011TJ Haarlem
023-2026032
http://thelouisiana.nl/

Martin Opdam

Oprichter at Chattable
Martin Opdam is mede-oprichter van Chattable. Chattable is een nieuw social dining platform voor mensen die lekker uit eten willen maar geen gezelschap hebben om mee uit eten te gaan. Bijvoorbeeld wanneer je op (zaken)reis bent of zelf geen zin hebt om te koken. Chattable brengt je samen met andere alleen-eters voor een leuk gesprek en lekker eten.De apps voor iOS en Android zijn pas nét gelanceerd,en nu al genomineerd voor een Dutch Interactive Award. Chattable wordt op dit moment uitgerold in Nederland en is al beschikbaar in Haarlem. Waar wacht je nog op? Nieuwe mensen ontmoeten was nog nooit zo makkelijk!