Haarlem Culinair

Haarlem Culinair is begonnen!

In Food Events, Nieuws, Shopping, Uit eten/drinken by Arianna Ardia-Wenink

Het foodevent van Haarlem is vandaag 4 augustus van start gegaan. Haarlemse restaurants presenteren hun specialiteiten bij ieder een eigen stand, dat wordt lekker proeven dus. Ga jij ook genieten van de heerlijkste gerechten? Dat kan hier tot zondag 7 augustus. 

De deelnemers aan Haarlem Culinair staan weer klaar om van donderdag 4 augustus t/m zondag 7 augustus de bezoekers te verrassen met hun specialiteiten.

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe deelnemers. Ristorante Napoli en Restaurant Parels maken dit jaar hun debuut. Maar ook de oude vertrouwde deelnemers zijn er weer: De Jopenkerk, Restaurant Fris, Kippenhal, Wijn&Ko, Brick, Dijkers, Toujours, Restaurant De Uitkijk en Sushi Time. De Haarlemse sterrenzaken Restaurant ML en Ratatouille Food & Wine zullen ook niet ontbreken.

De entree is gratis en er kan bij elk restaurant apart worden afgerekend. Reken wel op wat kosten. Op Haarlem Culinair eten is niet heel goedkoop. Ik doe zelf vaak een mix: een voorgerechtje daar en een hoofdgerecht thuis  of in een eetcafé of een beetje thuis eten en een paar hapjes daar.

De Speciaalbiermarkt was vorige jaar voor het eerst op twee dagen. Dat zal ook dit jaar het geval zijn. ‘t Boerenplein naast de Jopenkerk zal zowel op zaterdag als zondag de plek zijn voor de bierliefhebbers.

Op zondag zal er een SLOW-food markt worden georganiseerd. Langzaam genieten  van eerlijk eten dus. Ongeveer 30 producenten presenteren ons bijvoorbeeld vergeten groenten of biologische producten. Dit keer is de Botermarkt de locatie.

 

Wanneer

  • Donderdag 4 augustus 201617.00 – 23.00 uur
  • Vrijdag 5 augustus 201613.00 – 23.00 uur
  • Zaterdag 6 augustus 201613.00 – 23.00 uur
  • Zondag 7 augustus 201613.00 – 22.00 uur

Arianna Ardia-Wenink

Afkomstig uit Florence, ben ik me steeds meer een mug gaan voelen. In mijn vrije tijd vind ik het vooral leuk en lekker om uit eten te gaan, wijn te proeven en culinaire events te bezoeken. Ik hou ook heel veel van koken en mijn gasten te verwennen en te verrassen. Met de Italiaanse keuken natuurlijk, maar niet alleen. Ik kan uren over eten praten en ik vind het leuk om culinair nieuws en mijn ervaringen met jullie te delen.

Latest posts by Arianna Ardia-Wenink (see all)